• SPOT INFO
 • Infonewspromo
 • Loytradh
 • Metropolis
 • Doranew
 • Akis1234
 • KTEL
 • Ed
 • Meltemikerasias
 • Ouraniotokso
 • Bilitousasa
 • Bouzourassite
Κυριακή, 04 Σεπτέμβριος 2016 20:05

Δαμιανός Δουράκης, ο νεός Προϊστάμενος του πολιτικού γραφείου της Υφυπουργού Μ-Θ Μαρίας Κόλλια - Τσαρουχά στο Infonews24.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Συνέντευξη: Δημήτρης Κόκκινος

 11030164 1613592542227854 1869347928816671914 o

 

 

 Ο Δαμιανός Δουράκης είναι εδώ και ένα μήνα περίπου, ο νέος προϊστάμενος στο πολιτικό γραφείο της Σερραίας Υφυπουργού Μακεδονίας - Θράκης κας Μαρίας Κόλλια - Τσαρουχά... Έχοντας ένα πλούσιο βιογραφικό υπόσχεται να δώσει τον καλύτερο του εαυτό από τη νέα του νευραλγική θέση, δικαιώνοντας την υφυπουργό για την επιλογή της.

Το Infonews24.gr συνάντησε τον κο Δουράκη και συνομίλησε μαζί του τόσο για τα νέα του καθήκοντα, όσο και για την τρέχουσα εικόνα της Ελλάδας.

Ερ. : Ένας μήνας σε μια νέα θέση πώς ήταν μέχρι και σήμερα ; και πως πρόεκυψε η πρόταση ;

Απ. : Η πρόταση ήταν αποκλειστικά της κυρίας Υφυπουργού, κάτι φυσικά που εκτός από προσωπική χαρά και ικανοποίηση με γέμισε και με ευθύνη για να ανταποκριθώ στο ακέραιο στα καθήκοντα μου και να δικαιώσω την τόσο τιμητική προς το πρόσωπό μου επιλογή της. Μέχρι και σήμερα κλείνοντας ένα μήνα μπορώ να πω ότι γίνανε ήδη πάρα πολλά στη γενική αναδιάρθρωση και ανανέωση του γραφείου, σε πρόσωπα, διαδικασίες και χώρο. Με την βοήθεια πάντα των παλαιότερων συνεργατών του γραφείου, των οποίων η εμπειρία , οι γνώσεις και η αποτελεσματικότητα στο έργο τους άγγιζε ήδη το άριστο.

Ερ. : Ένα πόστο ιδιαίτερα νευραλγικό τι σας έκανε να δεχθείτε και να αναλάβετε ;

Απ. : Οπωσδήποτε η πρόκληση στο νέο ,αλλά κυρίως η επιθυμία μου να μπορέσω να συμμετάσχω στο μερίδιο πού μου αναλογεί και από την πλευρά μου, στο έργο της Κας Υφυπουργού αλλά και των ΑΝΕΛ, όπως έκανα και στις τελευταίες εκλογές.

Ερ. : Θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας μια μέρα από την νέα σας καθημερινότητα σε τίτλους ;

Απ. : Ευθύνη ,δημιουργικό άγχος ,επικοινωνία , συνεργατικότητα ,ομαδικότητα, επιτυχία

Ερ. : Το πολιτικό γραφείο απαιτεί πολλές ώρες εργασίας πόσο δύσκολο είναι να το συνδυάζετε με την οικογένεια σας και ποια είναι η στάση των δικών σας ανθρώπων απέναντι στα νέα δύσκολα καθήκοντά σας ;

Απ. : Οπωσδήποτε οι ώρες εργασίας είναι πολλές, αλλά τριάντα χρόνια τώρα η δουλειά έχει πρωταρχικό και κυρίαρχο ρόλο στην καθημερινότητά μου όλο το εικοσιτετράωρο. Όσο για την οικογένειά μου έχουν συνηθίσει τους ρυθμούς μου αυτούς. Ήταν δε στο πλευρό της Κας Κόλλια πάντα, είκοσι χρόνια τώρα, από την πρώτη κάθοδο της στην πολιτική και έχαιρε την εκτίμηση , την αγάπη τους και μόνο ενθουσιασμό και χαρά νιώσανε όλοι τους .

Ερ. : Σπουδές στα οικονομικά σε μια δύσκολή εποχή πόσο χρήσιμο εφόδιο αποτελούν για τον Δαμιανό Δουράκη ;

Απ. : Οπωσδήποτε βοηθούν ,αλλά για την ερμηνεία των φαινομένων κυρίως ,για την λύση των οικονομικών προβλημάτων της εποχής μας απαιτείται σφαιρικότερη αντίληψη των πραγμάτων.

Ερ. : Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά ποια η άποψη σας για την Σερραία Υφυπουργό Μ-Θ ;

Απ. : Η ίδια ακριβώς πού έχουν οι χιλιάδες Σερραίοι ψηφοφόροι της , πού πηγαίνουν με χαρά και πίστη να ρίξουν το ψηφοδέλτιο με το όνομά της στην κάλπη, με αποτέλεσμα η κυρία Υφυπουργός να συμπληρώσει με την θητεία της αυτή δεκαεννέα χρόνια συνεχούς κοινοβουλευτικής παρουσίας και θα συνεχίσει για ακόμη περισσότερα ,κατατάσσοντας την στη πρώτη θέση από όλα τα πολιτικά πρόσωπα των Σερρών που έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο . Φαινόμενο το οποίο με έχει προβληματίσει όντως, όπως και πολλούς από σας νομίζω…. στην προσπάθειά μου να αποκρυπτογραφήσω τα μεγάλα της μυστικά γι αυτή της την επιτυχία. Φυσικά το πρώτο είναι χάρισμα και δεν είναι τίποτε άλλο από την ΑΓΑΠΗ ! μία απέραντη πηγαία και ειλικρινή αγάπη που δίνει απλόχερα σε όλους τους Σερραίους , το δεύτερο είναι οι ικανότητές της….. η γνώση, η ψυχραιμία ,η αποφασιστικότητα και η έμφυτη αίσθηση της του δικαίου, πού την βοηθούν να προωθεί και να λύνει τα προβλήματα του Νομού μας και όχι μόνο. Το τρίτο είναι….…..

Ερ. : Ασχοληθήκατε με την πολιτική …ωστόσο στο πλευρό των ΑΝΕΛ από το 2015 και ως υποψήφιος βουλευτής ποια είναι η σχέση σας με την πολιτική ;

Απ. : Είμαι στον κεντροδεξιό χώρο από μικρή ηλικία , γεννημένος το 1960 εποχή που δεν υπήρχε internet, ούτε τηλεόραση και η πολιτικοποίηση μου ήρθε από πολύ νωρίς , μιας και μεγαλώναμε όλα τα παιδιά τότε διαβάζοντας με πάθος τα αποκόμματα των πολιτικών εφημερίδων με τα οποία μας τύλιγε ο μπακάλης τα πασατέμπος, αφού είχαμε ήδη ξεσκονίσει και την τελευταία λέξη από την εφημερίδα του πατέρα. Με τους ΑΝΕΛ συντάχτηκα το 2015 αντιδρώντας στον αήθη και άδικο πόλεμο πού εξαπέλυσε συντονισμένα εναντίον τους όλο το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο πού οδήγησε την χώρα μας στον γκρεμό.

Ερ. : Και μιας και αναφερόμαστε στην πολιτική θέλετε να μου κάνετε έναν απολογισμό για την σημερινή εικόνα ;

Απ. : Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή δίνεται στη χώρα μας η βέλτιστη οικονομική λύση από την κυβέρνηση ,κάτι που δεν μπορούσε να δώσει κανένα άλλο πολιτικό σχήμα .Τα εμφανή αποτελέσματα πάντα φαίνονται μακροπρόθεσμα και αυτό πρέπει να είναι ο στόχος των υπεύθυνων πολιτικών .Έως και τον Σεπτέμβριο του 2019 έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας για να αποδείξουμε στον Ελληνικό λαό ότι η επιλογή του ήταν η βέλτιστη δυνατή

Ερ. : Θεωρείτε πως θα μπορέσει η χώρα να βγει ποτέ από το τέλμα στο οποίο είχε οδηγηθεί ; και αν ναι πόσος χρόνος θα χρειαστεί ;

Απ. : Αδιαμφισβήτητα ο ήλιος θα λάμψει ξανά λαμπρά , όπως πάντα μετά από κάθε καταιγίδα .Ήδη το 2018 βγαίνουμε από τα μνημόνια που κάποιοι άλλοι οδήγησαν τη χώρα.

Ερ. : Η φορολογική γραμμή που έχει ακολουθηθεί είναι ιδιαίτερα σκληρή προκειμένου να μπορέσει να ορθοποδήσει η χώρα ως οικονομολόγος συμφωνείτε με τις κινήσεις που έχουν γίνει ;

Απ. : Ακούω συχνά για ανάγκη μείωσης των φόρων ,κάτι φυσικά που δεν κάνανε ούτε οι προηγούμενοι κυβερνώντες και νυν υποκριτικά ενιστάμενοι .Κοιτάξτε σε κάθε περίοδο μεγάλης οικονομικής ύφεσης , οποιαδήποτε μείωση των φορολογικών συντελεστών και των λοιπών φόρων θα οδηγούσε σε χειρότερα αποτελέσματα . Στα απλά οικονομικά μείωση φορολογίας ενδείκνυται σε οικονομίες με ανοδικούς και σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης , κάτι πού είναι στους στόχους της κυβέρνησης, απλά χρειάζεται λίγος χρόνος ακόμη.

Ερ. : Υπερασπίζεστε την άποψη πως η πολιτική θα πρέπει να ανανεώνεται; Είτε σε πρόσωπα είτε σε ιδεολογία ;

Απ. : Υπάρχει άνθρωπος που θα έφερνε αντίρρηση σε κάτι τέτοιο .Οι νέες πολιτικές ιδέες και σκέψεις για το μέλλον του κόσμου δεν μπορεί παρά να προέρχονται από την ανάγκη για σύνθεση και συνεργασία ,εξ αλλού η αμφιβολία και η αμφισβήτηση είναι πηγή γνώσεων και δημιουργίας.

Ερ. : Ποιο θα ήταν το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει ο Δαμιανός Δουράκης;

Απ. : Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα είναι κατόρθωμα σύμπασας της σημερινής αντιπολίτευσης και το αποτέλεσμα της προσπάθειας όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που με όπλο τους την διαφθορά και την διαπλοκή οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού . Η σημερινή κυβέρνηση καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για την σωτηρία της χώρας και την επάνοδό της στην ομαλή οικονομική ,πολιτική και κοινωνική ηρεμία και θα τα καταφέρει.


Δαμιανός Δουράκής - Βιογραφικό Σημείωμα 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

 
Πτυχίο τμήματος Διοίκησης επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Πτυχίο κατάρτισης στην πληροφορική 
Πτυχίο καλής γνώσης Αγγλικής γλώσσας
Εκπαίδευση στο Χ.Α.Α ( χρηματιστήριο αξιών Αθηνών ) σε παράγωγα προϊόντα
Εκπαίδευση στο Οικονομικό επιμελητήριο Ελλάδος, στη Χρηματοοικονομική.
Εκπαίδευση στην Ανωτάτη σχολή πολέμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑ


1984 Λογιστής σε ανώνυμη εταιρεία
1999 Διευθυντής υποκαταστήματος Α.Ε.Λ.Δ.Ε
2000 Διευθυντής υποκαταστήματος χρηματιστηριακής εταιρείας 
1993 Διευθυντής ιδιωτικού Ι.Ε.Κ πληροφορικής.
1990 Διευθυντής Μέσης τεχνικής επαγγελματικής σχολής 
18 Έτη καθηγητής μηχανογραφημένης λογιστικής και πληροφορικής 


Ανάδοχος και εκτελεστής 38 σεμιναρίων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και 32 σεμιναρίων διαφόρων δήμων σε θέματα επαγγελματικής κατάρτισης, διοίκησης, πληροφορικής ,λογιστικής και μηχανογράφησης.

ΛΟΙΠΑ

• Δημοσιεύσεις άρθρων μου περί μακροοικονομικών μεγεθών της Ελληνικής οικονομίας στον Οικονομικό Ταχυδρόμο

• Άριστες γνώσεις εφαρμοσμένης πληροφορικής και διαδικτύου. 
• Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
• Υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία ως Έφεδρος Αξιωματικός.
• Είμαι 55 ετών, έγγαμος με τρία παιδιά. 


ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ


1 Απόφοιτος Πολιτικής Ακαδημίας του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κων/νος Καραμανλής
2. Μέλος Κεντρικής επιτροπής του Κ.Ε.Π ( Κου Αβραμόπουλου) και υπεύθυνος οργάνωσης Ν. Σερρών
3. Μέλος της Κεντρικής επιτροπής στο ΠΟΤΑΜΙ και υπεύθυνος , οργάνωσης του Ν. Σερρών, από όπου και παραιτήθηκα στηρίζοντας τους ΑΝΕΛ στις εκλογές του Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου 2015 
4. Υποψήφιος Βουλευτής με τους ΑΝΕΛ στο Ν. Σερρών τον Σεπτέμβριο του 2015

Εμπειρία στην δημιουργία και διεύθυνση επιχειρήσεων και υποκαταστημάτων , καθώς και στην ανάπτυξη, έλεγχο, και επιθεώρηση δικτύων.
(τα τελευταία 20 χρόνια δημιούργησα)

α) Ιδιωτικό Ι. Ε. Κ πληροφορικής & μηχανογραφημένης Λογιστικής. 
β) Μέση τεχνική σχολή αναγνωρισμένη από το Υπουργείο παιδείας.
γ) Δύο Εργαστήρια ελευθέρων σπουδών Λογιστικής.
δ) Εμπορικές επιχειρήσεις .(υπηρεσιών, πωλήσεων, κ.λ.π.)

 • SPOT3
 • Facebookinfo400300

Τελευταία video

fina_0016.jpg