Κοσμοσυρροή στον τάφο του Γέροντα Παϊσίου την ημέρα μνήμης της κοιμήσεώς του

Πλήθος κόσμου προσήλθε χθες Πέμπτη 12 Ιουλίου, στον τάφο του οσίου Παϊσίου στην Ιερά Μονή που βρίσκεται στα όρια Σουρωτής – Αγίας Παρασκευής του Δήμου Θέρμης , τον οποίο χιλιάδες πιστοί τίμησαν αφήνοντας ένα λουλούδι στον τάφο του.

Λίγο χρόνο μετά την αναγραφή του στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, άνθρωποι κάθε ηλικίας ταξίδεψαν για να βρεθούν στο Ιερό Ησυχαστήριο του Ιωάννη του Θεολόγου, όπου είναι ενταφιασμένος ο Αγιορείτης άγιος, και να τιμήσουν τη μνήμη του (12 Ιουλίου), για την ημέρα κοιμήσεώς του πριν από 23 χρόνια.

Ο γέροντας Παΐσιος ήταν άγιος στη συνείδηση των πιστών πολύ πριν γίνει η αγιοκατάταξή του. Ήταν ένας ταπεινός άνθρωπος, που βοηθούσε όλο τον κόσμο. Σήμερα αποτελεί ελπίδα για πολλούς πιστούς.

Χιλιάδες πιστοί είχαν συγκεντρωθεί από πολύ νωρίς για να προσκυνήσουν και να λάβουν τη χάρη του Αγίου, με την ουρά που είχε σχηματιστεί να περιμένει για αρκετές ώρες να προσκυνήσει στον τάφο του Αγίου, αφού ήταν πολλών μέτρων, γεγονός που αποδεικνύει για μία ακόμη φορά, τη μεγάλη φήμη του Γέροντα, του οποίου τα λόγια του έχουν καταγραφεί σε δεκάδες βιβλία που έχουν εκδοθεί.

Κοινοποίηση