Πανελλαδικές: Από τον Ιούνιο του 2020 το νέο σύστημα εισαγωγής

Περισσότεροι εισακτέοι φέτος και αλλαγές στις Πανελλαδικές από τον Ιούνιο του 2020 προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Για «λελογισμένη αύξηση» του αριθμού των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε σχέση με τον περυσινό αριθμό, μίλησε ο Κώστας Γαβρόγλου στην ΕΡΤ. Ο υπουργός Παιδείας ενημέρωσε ότι η επίσημη ανακοίνωση για τους εισακτέους μετά τις πανελλαδικές θα έχει γίνει έως την Τετάρτη.

Αναφορικά με το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια, ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε: «Ελπίζουμε ότι το νέο σύστημα εισαγωγής θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται τον Ιούνιο του 2020». Θα αφορά, δηλαδή, τους σημερινούς μαθητές της Α’ λυκείου.

Όσον αφορά στις αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών των Μαθηματικών και της Ιστορίας, ο υπουργός τόνισε ότι από την ερχόμενη σχολική χρονιά «θα ξεδιπλωθούν οι αλλαγές» στη Β’ λυκείου, δοκιμαστικά, και αναλόγως των αποτελεσμάτων της εφαρμογής τους, θα προχωρήσει το υπουργείο.

Οι δικαστικές αποφάσεις

Ο υπουργός κλήθηκε να σχολιάσει γι’ ακόμα μία φορά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το μάθημα των Θρησκευτικών. Τόνισε ότι δεν θα αλλάξει κάτι πρακτικά, αφού η απόφαση αφορά υπουργική απόφαση του τέως υπουργού Νίκου Φίλη, για την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Ο κ. Γαβρόγλου μάλιστα, υπενθύμισε ότι υπάρχει συμφωνία με την ιεραρχία για το πώς διδάσκονται σήμερα τα Θρησκευτικά στα σχολεία.

Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα υπάρξουν διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών, ο ανέφερε ότι οι επίσημες ανακοινώσεις για τον ακριβή αριθμό και το σύστημα προσλήψεων θα γίνουν τον ερχόμενο Οκτώβριο.

 

Madata.gr

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •