Σέρρες – Global Club I.C.T and Robotic

Στο πλαίσιο της ένταξης της πόλης των Σερρών στις πόλεις της Μάθησης- Life long Learning for UNESCO (http://uil.unesco.org/lifelong-learning/learning-cities/learning-cities-greece-serres-joins-unesco-global-network-learning), η Α/Θμια Εκπαίδευση Σερρών ,η Β/Θμια Εκπαίδευση Σερρών και ο Όμιλος Σερρών για UNESCO η ΚΕΔΙΣ συνεργάστηκαν και δημιούργησαν το Global Club I.C.T and Robotic, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιούνται σε σχολεία της πόλης μετά το τέλος των μαθημάτων δωρεάν μαθήματα εξοικείωσης με τη ρομποτική και τη σύγχρονη τεχνολογία.

Στα GCS.ICT.R προετοιμάζουμε τους νέους για τον κόσμο της καινοτομίας, της υψηλής τεχνολογίας και των επιστημών που θα δημιουργήσουν.

Τα εργαστήριά μας αποτελούν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των θεωρητικών γνώσεων που παρέχει το σχολείο, με τις πρακτικές εφαρμογές που τα παιδιά συναντούν καθημερινά γύρω τους. Η σύνδεση αυτή επιτυγχάνεται μέσω ενός συναρπαστικού βιωματικού μαθήματος-παιχνιδιού, γεμάτο φαντασία, δημιουργία , κατασκευές, προγραμματισμό και πειράματα.

Μέσω της εκπαιδευτικής ρομποτικής, τα παιδιά κατανοούν καλύτερα τις έννοιες των μαθηματικών και της φυσικής που διδάσκονται στο σχολείο. Επιπλέον, χτίζουν ισχυρά την πεποίθηση ότι οι επιστήμες αυτές έχουν μεγάλη πρακτική αξία και εφαρμογή. Τέλος, τις συνδέουν με τη χαρά της ανακάλυψης και της δημιουργικότητας, τις αγαπούν και τις αντιμετωπίζουν με μεγάλο ενδιαφέρον.

Τι παρακολουθούν και πως συμμετέχεις

Εργαστήριο γνωριμίας για παιδιά Τρίτης και 4Τετάρτης  Δημοτικού, χωρίς προηγούμενη εμπειρία στην ρομποτική με Lego WeDo 2.0 .

Παράλληλα πραγματοποιείται εργαστήριο γνωριμίας, διάρκειας 60 λεπτών, για παιδιά χωρίς προηγούμενη εμπειρία στην ρομποτική με EV3. Στο  εργαστήριο συμμετέχουν μέχρι και 10 παιδιά, σε ομάδες των 2 παιδιών. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία:

  • να γνωρίσουν την συναρπαστική εκπαιδευτική ρομποτική
  • να μάθουν τα βασικά για τον προγραμματισμό των robots
  • να κατασκευάσουν το πρώτο τους Robot !

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά Πέμπτης Δημοτικού και άνω

Στο 3ο Δημοτικό κάθε Τετάρτη  5-6 η νέα γενιά συναντά την 4η Βιομηχανική επανάσταση.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Τετάρτη  18 Απριλίου. Εγγραφές θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέχρι την Τρίτη 17 Απριλίου στη διεύθυνση [email protected]

Κοινοποίηση