Σήμερα μαγειρεύουμε με ρύζι Agrotopos gourmet Ermes

Σήμερα μαγειρεύουμε με ρύζι Agrotopos gourmet Ermes… Κόκκινο, υγιεινό, αρωματικό και πλούσιο σε φυτικές ίνες!


Ριζότο με κοτόπουλο

Υλικά συνταγής:

• 320 g κόκκινου ρυζιού Hermes

• 700 ml ζωμό λαχανικών

• 250 γρ κοτόπουλο σε λωρίδες

• 1+ 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• Βότανα: σχοινόπρασο, ρίγανη, θυμάρι, μέντα, μάραθο, φασκόμηλο

• 40 ml έξτρα παρθένου ελαιόλαδου

• αλάτι και πιπέρι 

Εκτέλεση :

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ρίχνουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με 20 ml ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και το καβουρντίζουμε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας απαλά. Αφού ψηθεί καλά, ρίχνουμε το ρύζι με το ζωμό λαχανικών μέσα σε ένα ταψί και το τοποθετούμε στον προ θερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.

Μόλις ψηθεί, στραγγίζουμε τα υγρά και το τοποθετούμε σε ένα μπολ. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε τα 20 ml λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το κοτόπουλο, το αλάτι και το πιπέρι και τα ψήνουμε σε δυνατή φωτιά.

Αφού τελειώσει το μαγείρεμα, τα τοποθετούμε μέσα στο μπολ με το ρύζι μαζί με τα βότανα.

16508089_1318504884899279_2537459694405368896_n.jpg

 

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •