«Αναμνήσεις Ραδιοφώνου» – Στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών 18/4/2018

Η «Αναμνήσεις Ραδιοφώνου» είναι μια μουσική – χορευτική θεατράλε performance / διαδραστικό happening, παράσταση, που μας μεταφέρει, με μια ρετρό διάθεση σε αλλοτινές εποχές – τις εποχές από τα τέλη του ’30, του ’40 και του ‘50– και ειδικότερα το ραδιόφωνο της εποχής με σκοπό να γνωρίσει ο νέος κόσμος το στυλ το ύφος της εποχής, μέσα από τη μουσική το χορό, αλλά και το πως διασκέδαζαν οι άνθρωποι εκείνες τις παλιές εποχές. 
Συγχρόνως οι πιο μεγάλες ηλικίες να θυμηθούν αναπολώντας εκείνες τις ημέρες, μέσα από μια ραδιοφωνική εκπομπή της εποχής, με χορό, μουσική και θέατρο στο ραδιόφωνο όπως παλιά.

Το ρετρό ύφος και το στυλ της εποχής από το Μεσοπόλεμο ως και το ’50. Μέσα από τη μουσική το χορό, αλλά και το ενδυματολογικό styling της ομάδας μας θα μεταφέρει τους παρευρισκόμενους σε αλλοτινές παλιές όμορφες εποχές. Η αναδρομή αυτή θα είναι χρονικά, με τρεις θεματικές ενότητες που θα «μπλέκονται» αρμονικά σε όλη την μουσική – χορευτική θεατράλε performance. 
α Θεματική ενότητα «εισαγωγή» 

Αυτή η θεματική ενότητα αφορά την εισαγωγή των θεατών της παράστασης στο ύφος και στο κλίμα των ρετρό εποχών με την μουσική επένδυση στο χώρο του φουαγιέ του θεάτρου μουσικών από τις δεκαετίες του ’30,’40,’50 με γνωστά μουσικά κομμάτια εποχής και την προσφορά στον κόσμο ρετρό εδεσμάτων εποχής (π.χ. γλυκίσματα, λικέρ παραδοσιακά, κλπ), η όλη ατμόσφαιρα θα θυμίζει πάρτυ εποχής που θα συμμετέχουν τα ζευγάρια χορευτών σαν παρουσίες στο πάρτυ. (Διάρκεια θεματικής ενότητας εισαγωγής μισή ώρα). 

β Θεματική ενότητα «Χορός – Μουσική» 

υτή η θεματική ενότητα αφορά το κομμάτι της μουσικής και του χορού. Ο χορός θα είναι μια αναδρομή από χορούς της εποχής από τη δεκαετία το ’30 ως και το του ’50 -ενδεικτικά αναφέρονται οι χοροί Swing (Lindy Hop), Jive, Stroll, Rock and Roll. Η παρουσίαση των χορών της εποχής αποτελείται από 5 ζευγάρια χορευτών. Η χορευτική «διαδρομή» τους θα γίνεται στα μικρά διαλλείματα της θεατράλε «ραδιοφωνικής» παρουσίασης της αστυνομικής ιστορίας. 
Η μουσική αντίστοιχα θα αναφέρεται στις παραπάνω ρετρό εποχές, του ’30 ως και το ’50, ,με ελληνικά και ξένα κομμάτια, και θα είναι ζωντανή με μουσικό σχήμα μπάντας, Ντουέτο – πιάνο, φωνή- ή Τρίο –Πιάνο, Σαξόφωνο και φωνή. Θα υπάρχει τέλος και μουσική από cd, η οποία θα συμπληρώνει την αρχή και το τέλος στη μουσική – χορευτική θεατράλε performance / διαδραστικό happening της ομάδας μας. 

γ Θεματική ενότητα «Θέατρο στο ραδιόφωνο»

Σ’ αυτή τη θεματική ενότητα έχουμε το κομμάτι της «ραδιοφωνικής” θεατράλε παρουσίασης, μιας αστυνομικής ιστορίας μυστηρίου. Είναι όπως ακουγόταν στα ραδιόφωνα της εποχής, για να ψυχαγωγείται το κοινό. Από ηθοποιούς οι οποίοι δεν παίζαν αλλά υποκρίνονταν στο μικρόφωνο το ρόλο τους. Ο ακροατής για να μπει στο κλίμα της ιστορίας παρασυρόταν τόσο από τη δράση της εναλλαγής των χαρακτήρων που άκουγε από τους ηθοποιούς, αλλά και από τους ήχους, τα «ηχητικά» εφέ που συνόδευαν και ζωντάνευαν την ιστορία. Έτσι όπως και τότε τα ηχητικά εφέ, θα παρουσιάζονται ζωντανά στους θεατές και θα δημιουργούνται από φυσικούς ήχους. Ο τίτλος της αστυνομικής ιστορίας μυστηρίου είναι «Tραγουδώντας στη βροχή». 
Οι δύο θεματικές ενότητας (β + γ) αποτελούν δύο αναπόσπαστα κομμάτια της θεατρικής παράστασης τα οποία μπλέκονται μεταξύ τους αρμονικά, δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα της ρετρό εποχής που θέλουμε να παρουσιάσουμε με τη συγκεκριμένη μουσική – χορευτική θεατράλε performance.

Η Σκηνογραφία θα είναι σε ύφος μίνιμαλ ενός παλιού ραδιοφωνικού στούντιο εποχής, κάπου στα τέλη του `40 αρχές του `50. Άδειος χώρος, στο κέντρο του οποίου υπάρχουν τρία παλιά μικρόφωνα .Παλιά κομμάτια ταπετσαρίας στους πλαϊνούς τοίχους και μια επιγραφή φωτεινή ‘On air’ τα μόνα διακοσμητικά στοιχεία. Πιο πίσω και στην πλάτη του σκηνικού μερικές ξύλινες καρέκλες. Στα δεξιά ένας μικρός πάγκος με τα ζωντανά εφέ συμπληρώνει το όλο σκηνικό. Ενώ τέλος στα αριστερά δυο παλιά πικάπ και ένας παλιός μείκτης με ένα επιτραπέζιο παλιό μικρόφωνο αποτελεί το χώρο του ντισκ-τζόκεϊ και του εκφωνητή της ραδιοφωνικής εκπομπής. Στο βάθος και πίσω στην «πλάτη» του σκηνικού χώρου υπάρχει οθόνη προτζέκτορα, στην οποία θα προβάλλεται οπτικοακουστικό υλικό που θα ντύνει με τη ρετρό διάθεση το όλο μουσικοχορευτικό θεατρικό performance. Στο φουαγιέ κατά την είσοδο των θεατών στην αίθουσα πριν την έναρξη του performance θα υπάρχει πάγκος με τραπέζι ξύλινο και τραπεζομάντηλο όπου θα σερβίρεται ρετρό έδεσμα «βανίλια υποβρύχιο». Μουσική χαμηλή από cd θα συνοδεύει τον κόσμο εισάγοντας τον στο κλίμα της εποχής.

Ο χρόνος για την παρουσίαση του θεματικού αυτού περφόρμανς θα είναι στη μιάμιση (1 1/2 ) ώρα, μαζί με την εισαγωγή. (Μία ώρα η κυρίως θεατρική παράσταση και μισή ώρα η εισαγωγή με το happening του πάρτυ εποχής)

11205065_1968998913353436_6979468487186215340_n.jpg

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •