Εκδηλώσεις στο Γεφυρούδι με αφορμή του Αγίου Γεωργίου

Τριήμερες  εκδηλώσεις διοργανώνονται στο Γεφυρούδι, στο πλαίσιο της εορτής του Αγίου Γεωργίου, το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Απριλίου και την Δευτέρα 23 του μηνός.

Το Σάββατο στις 6 το απόγευμα θα γίνει η υποδοχή των Ιερών λειψάνων του Αγίου Δημητρίου και του Αποστόλου Ανδρέα. Την Κυριακή το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια έκθεσης παλαιάς φωτογραφίας , από το Πολιτιστικό Σύλλογο «Ελπίδα»  στον χώρο του Σχολείου, και αμέσως μετά παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα από την Σερβία θα παρουσιάσει χορούς της περιοχή του.

Στις 6.30 το απόγευμα θα τελεστεί Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Γεωργίου Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου Μακαρίου και Περιφορά  της Εικόνας του Αγίου Γεωργίου.  Θα ακολουθήσει, στον αύλειο χώρο του Σχολείου,   λαϊκό γλέντι με παραδοσιακούς χορούς  από  τους  Πολιτιστικούς Συλλόγους Baletskaskola¨LujoDavico¨  από τη Σερβία και  ¨ΕΛΠΙΔΑ¨ Γεφυρουδίου.

Την Δευτέρα το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία (σε  δύο  γλώσσες  Ελληνικά  και  Σέρβικα)  και  θα γίνει η αποχώρηση των  Ιερών  Λειψάνων.

Κοινοποίηση