Μια γιορτή με αγάπη για τα ζώα μας στην Ηράκλεια

Η «Γιορτή για τα Ζώα μας» του Δήμου Ηράκλειας είναι μια εκδήλωση για τα παραγωγικά ζώα και τη φιλοζωία που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαΐου στην κεντρική πλατεία Ηράκλειας. Θα περιλαμβάνει τον κτηνοτροφικό και πτηνοτροφικό κλάδο της ευρύτερης περιοχής, τον κλάδο των παραγωγικών ζώων, αλλά και των ντόπιων προϊόντων σε ειδικά διαμορφωμένα stand. Θα δοθεί έμφαση στην αειφόρο, βιώσιμη ανάπτυξη και εκτροφή του Ελληνικού βούβαλου (Bubalus bubalis), πάντα με κύριο άξονα τη φιλοζωία.

Στόχος της εκδήλωσης θα είναι η ανάδειξη των ντόπιων πρωτοβουλιών, τοπικών συνεταιρισμών κτηνοτροφικού, πτηνοτροφικού, φιλοζωικού και εριβαλλοντικού ενδιαφέροντος, η διάδοση του αισθήματος της φιλοζωίας, με την πρόσκληση της φιλόζωης μερίδας των δημοτών, αλλά και των κατοίκων της ευρύτερης περιφέρειας, να λάβουν μέρος στην εκδήλωση με τα κατοικίδια τους, με την επιχείρηση τους, με την οικογένεια τους. Επίσης, ο δήμος στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των δημοτών για το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, κινητοποιώντας τη διάθεση προς υιοθεσία αδέσποτων από τις φιλοζωικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον δήμο.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν παράλληλες δράσεις όπως stand με επιχειρήσεις σχετικές με τον κλάδο των ζώων συντροφιάς, μια υπαίθρια έκθεση με προϊόντα του τόπου, γιορτή υιοθεσίας σκύλων, ομιλίες από ειδικούς, αρένα για ενασχόληση μικρών παιδιών με ειδικό προσωπικό που θα τα διασκεδάζει με ζωγραφιές και δράσεις σχετικές με φιλοζωϊα, έκθεση ζωγραφικής, μουσική πλαισίωση, φαγητό-σνακ και κλείσιμο της εκδήλωσης με ένα μουσικό σχήμα. Η εκδήλωση θα αποτελέσει γόνιμο «έδαφος» για την ανάπτυξη εμπορικών επαφών και συναλλαγών, θα αποτελέσει ενημέρωση για τις εξελίξεις στον κλάδο της πτηνοτροφίας-κτηνοτροφίας, την παρουσίαση αυτόχθονων ελληνικών φυλών ζώων και συγκεκριμένα του ελληνικού βούβαλου, καθώς και του τομέα των κατοικίδιων ζώων.

H έκθεση θα είναι πλαισιωμένη από πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, όπου μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν εξειδικευμένες ομιλίες, παρουσιάσεις και καινοτομίες, νέα γνώση στη διαχείριση του ζωικού κεφαλαίου και πρωτοπόρες επιχειρήσεις του κλάδου και της ευρύτερης περιοχής.

Κοινοποίηση