Στις Σέρρες αύριο ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Δελλής

Στις Σέρρες θα βρεθεί το απόγευμα της Παρασκευής 1 Ιουνίου ο βουλευτής του ΚΚΕ Θεσσαλονίκης Γιάννης Δελλής, ο οποίος θα πραγματοποιήσει περιοδεία στα χωριά Καπετάν Μητρούση και Προβατά, στα οποία προκλήθηκαν καταστροφές στην αγροτική παραγωγή μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις.

Πρόσφατα οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεσσαλονίκης κατέθεσαν στη Βουλή ερώτηση για το θέμα προς τον Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημειώνοντας τα παρακάτω: “Οι έντονες βροχοπτώσεις το διήμερο 20 και 21 Μάη προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες της περιοχής, αφού πλημμύρισαν τα χωράφια στα αγροκτήματα των παραπάνω χωριών. Μόνο στο αγρόκτημα Καλών Δένδρων έχουν πλημμυρίσει γύρω στα 5.000 στρέμματα με διάφορες καλλιέργειες και κύρια με βαμβάκια. Οι ζημιές στις σπαρμένες με βαμβάκι εκτάσεις αγγίζουν σε πολλές περιπτώσεις το 100%, με το ύψος του νερού σε ορισμένες περιπτώσεις να φτάνει μέχρι και τα 30 εκατοστά, χωρίς τη δυνατότητα άμεσης απορρόφησής του από τη γη, με συνέπεια την καταστροφή των νεαρών φυτών βαμβακιού. Οι παραγωγοί είναι σε απόγνωση γιατί έχουν προβεί σε όλα τα έξοδα σποράς (προετοιμασία σποράς, ζιζανιοκτονία, σπόρος, λιπάσματα) και στενεύουν τα περιθώρια επανασποράς λόγω μη υποχώρησης των νερών και νέας επιβάρυνσής τους με έξοδα».

Οι κύριοι Δελλής και Βραδαλής ζητούν από τον κο Αποστόλου:
– Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να γίνουν από τον ΕΛΓΑ άμεσα οι εκτιμήσεις για τις συνολικές ζημιές από βροχοπτώσεις στα χωριά Μητρούσι, Καλά Δένδρα και Προβατά στην ΠΕ Σερρών με έγκαιρη πρόσληψη του απαραίτητου γεωτεχνικού προσωπικού.
– Να αποζημιωθούν επιτέλους δίκαια και έγκαιρα οι αγρότες για το 100% των ζημιών που υπέστησαν.
– Οι αποζημιώσεις να είναι ακατάσχετες για τους πληγέντες παραγωγούς».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •