Μεγάλη η προσέλευση Σερραίων στην εθελοντική αιμοδοσία υπέρ των πυρόπληκτων

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η ανταπόκριση των Σερραίων πολιτών στην έκκληση για εθελοντική αιμοδοσία υπέρ των πυρόπληκτων, όπως τόνισαν σε σχετική ανακοίνωσή τους ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών Αθανάσιος Ματάκος και η Διευθύντρια Αιμοδοσίας Κατερίνα Τζιούρα.

Από την Πέμπτη, δεκάδες Σερραίο συρρέουν στη Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Σερρών, για να αιμοδοτήσουν. Να προσφέρουν ζωή και αγάπη στους συνανθρώπους μας στην Αττική, οι οποίοι νοσηλεύονται με εγκαύματα, μετά τη φονική πυρκαγιά.

100 μονάδες αίματος, έχουν συλλεγεί και σταλεί στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, για τις ανάγκες των Νοσοκομείων της Αθήνας. Όλοι οι Σύλλογοι Εθελοντών αιμοδοτών προσφέρουν αίμα από τα αποθέματά τους. Στάλθηκαν 20 μονάδες αίματος από το 1ο ΕΠΑΛ, 20 μονάδες αίματος από το 2ο ΕΠΑΛ και 40 μονάδες από το ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου

Η Διεύθυνση Αιμοδοσίας ενημερώνει τους Σερραίους- εθελοντές αιμοδότες, ότι η πιθανή μακρά νοσηλεία των εγκαυματιών θα χρειασθεί και αντίστοιχη υποστήριξη με αίμα και παράγωγα, ενώ, όπως είναι γνωστό, το αίμα συντηρείται μόνο 35 ημέρες. Για αυτόν τον λόγο, «η εθελοντική προσφορά αίματος καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, αλλά και αργότερα, θα συμβάλλει στην ισορροπία των αποθεμάτων και την ορθολογική κατανομή του αίματος σύμφωνα με τις ανάγκες, ενώ ταυτόχρονα θα διευκολύνει την εξυπηρέτηση των αιμοδοτών που δεν θα χρειάζεται να ταλαιπωρούνται με μακρά αναμονή για να αιμοδοτήσουν.
Υπενθυμίζουμε ότι η Ν.Υ. Αιμοδοσίας, του Γ.Ν. Σερρών, λειτουργεί καθημερινά, σε πρωινό ωράριο 9.00-13.00, το απόγευμα 18.00-20.00 και τις αργίες 9.00-11.00.

«Ένα “μεγάλο ευχαριστώ” σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες, με την προτροπή να γίνουν συστηματικοί αιμοδότες, καθώς μόνο η ύπαρξη ικανού αριθμού συνειδητοποιημένων τακτικών αιμοδοτών μπορεί να εξασφαλίσει επάρκεια αίματος τόσο σε κανονικές, όσο και σε έκτακτες συνθήκες,» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •