“Ο Γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες” από το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών-Πρεμιέρα 9/11/2018 / ΩΡΑ: 19.15

Το κλασσικό αριστούργημα του Ιουλίου Βερν «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» επιλέγει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών φέτος για την παιδική του σκηνή φέρνοντας τους μικρούς του φίλους σε επαφή με ένα κορυφαίο έργο της παιδικής λογοτεχνίας πολύ γνωστό και οικείο σε όλα τα παιδιά. Οι περιπέτειες του Φιλέα Φόγκ και του υπηρέτη του Πασπαρτού στο μαγικό ταξίδι τους στον κόσμο φέρνουν τα παιδιά σε επαφή με άλλους πολιτισμούς, γεμίζουν την ψυχή τους με ενδιαφέρον και ενθουσιασμό και κεντρίζουν δημιουργικά τη φαντασία τους.

Πρόκειται για μια περιπέτεια ενάντια στον χρόνο, ένα φανταστικό ταξίδι που χρησιμοποιεί όλα τα μεταφορικά μέσα που ήταν γνωστά την εποχή που το έργο γράφτηκε και μέσα από διαφορετικούς τόπους και πολιτισμούς στοχεύει στην αποδοχή της διαφορετικότητας και την πολυπολιτισμικότητα.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Το φημισμένο μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν στην παιδική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών σε ένα σύγχρονο και φαντασμαγορικό ανέβασμα για παιδιά όλων των τάξεων του δημοτικού.

Ο Φιλέας Φογκ ήταν ένας πλούσιος εκκεντρικός τζέντλεμαν, ο οποίος είχε πολλές φαεινές ιδέες. Κάποια μέρα, στην Λέσχη Ριφόρμ, στο Λονδίνο, όπου και περνούσε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του, εξ αφορμής μια συζήτησης, στοιχημάτισε για 20.000 λίρες πως μπορεί να κάνει τον γύρο του κόσμου σε 80 μέρες. Και έτσι ξεκίνησε το ταξίδι, μαζί με τον υπηρέτη του, Πασπαρτού, τον οποίο είχε προσλάβει λίγες ώρες νωρίτερα. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού του, παρακολουθείται στενά, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει, από τον επιθεωρητή Φιξ, ο οποίος υποπτεύεται τον Φογκ ως δράστη μιας ληστείας που σημειώθηκε σε τράπεζα του Λονδίνου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Καλλιόπη Ευαγγελίδου

Μουσική: Διογένης Δασκάλου

Σκηνογραφία/Ενδυματολογία : Λιάνα Σπυριδωνίδου

Εικαστική εκτέλεση σκηνικών: Δημήτρης Μπραϊκίδης Φωτισμοί: Μιχάλης Κουβόπουλος

Μαύρο Θέατρο : Κυριάκος Θεοδωρίδης

Μακιγιάζ: Φανή Παπαδοπούλου

Παίζουν: Χαράλαμπος Παυλίδης, Γιώργος Καρύδας, Αστερόπη Χαριτίδου, Αστέριος Πολυχρονίδης, Μιχάλης Κοβανίδης, Βασιλική Δαλίσκα, Ευαγγελία Δαμιανίδου ,

έκτακτη συμμετοχή : Νίκος Βεργίδης, Καλλιόπη Ευαγγελίδου

Κοινοποίηση