Εσπερίδα από τον Σύλλογο Καθηγητών Πληροφορικής Ν. Σερρών για το διαδίκτυο

Ο σύλλογος Σύλλογος Καθηγητών Πληροφορικής Ν. Σερρών θέλοντας να αναδείξει ένα αρκετά σοβαρό θέμα όπως είναι η ασφάλεια και ο εθισμός στο διαδίκτυο, πήρε την πρωτοβουλία διοργάνωσης ημερίδας στις 14 Νοεμβρίου, στα Αστέρια και ώρα 19:00, σε συνεργασία με τον Δήμο Σερρών, την Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Νομού Σερρών και την Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Σερρών, με θέμα την «Προστασία των παιδιών από τους κινδύνους του διαδικτύου».

Στόχος μας είναι η ενημέρωση και η κινητοποίηση γονέων και εκπαιδευτικών πάνω σε ένα θέμα που μας απασχολεί συνεχώς . Ως κεντρικό ομιλητή της διοργάνωσης θα έχουμε τον Διευθυντή της Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κο Αθανάσιο Χαλκιά και την ψυχολόγο Αστυνόμο Α’, κα Γιώτα Παρασκευά.

Τα θέματα που θα αναλύσουν οι ομιλητές είναι τα εξής:

• Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο.

• SOCIAL MEDIA και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

• Εγκληματικότητα και διαδικτυακή νομοθεσία.

• CYBER BULLYING :Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας

• Εθισμός στο διαδίκτυο

Η ημερίδα εστιάζει στην ενημέρωση των εκπαιδευτικών και των γονέων σε ένα θέμα που χρίζει ενημέρωσης και σωστούς τρόπους προσέγγισης. Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να μας τιμήσετε με την παρουσία σας. Θα σας παρακαλούσαμε να κοινοποιήσετε την αφίσα και την πρόσκληση στις ενημερωτικές σελίδες σας για την ημερίδα μας.

Κοινοποίηση