Κοινό Κάλεσμα Ε.Κ.Ν.Σ – Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ για την Εξέγερση του Πολυτεχνείου

Φωτογραφία από “ΕΡΤ Σερρών”

Το Εργατικό Κέντρο Νομού Σερρών και το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σερρών με ανακοίνωσή τους καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία και το σύνολο της δοκιμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας να λάβουν μέρος στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Σερρών το Σάββατο 17 Νοέμβρη και ώρα 18:00 μ.μ. για την τιμήσουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου του 1973

“Τιμάμε την ηρωική εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 και τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου που αποτελεί ιστορικό γεγονός. Το κεντρικό σύνθημα του Πολυτεχνείου –Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία-, αποτελεί ταυτόχρονα και αφετηρία για νέους αγώνες με στόχο την ανατροπή των πολιτικών των μνημονίων, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, της ανεργίας, της δραματικής μείωσης εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, της διάλυσης της υγείας, της παιδείας και του κοινωνικού κράτους.

Την ώρα που η χώρα, η ελληνική κοινωνία και οικονομία περνούν τις πιο δύσκολες στιγμές τους μεταπολιτευτικά, τα αιτήματα του Πολυτεχνείου είναι και σήμερα διεκδικούμενα και αιτούμενα. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία το σύνολο της δοκιμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας να συμβάλλουν με κάθε δυνατό τρόπο ώστε να δοθεί το πραγματικό νόημα της επετείου. Καλούμε τη νέα γενιά να κάνει δική της υπόθεση τον εορτασμό αυτό.”

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •