Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών για την Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Κάλεσμα απευθύνει η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών για μαζική συμμετοχή της νεολαίας, των εργαζομένων, των ανέργων και κάθε δημοκρατικό πολίτη να συμμετάσχει μαζικά στις επετειακές εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου σε όλη την Ελλάδα. Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών θα συμμετέχει στην εκεδήλωση που διοργανώνει το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΡΡΩΝ & το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΣΕΡΡΩΝ μπροστά στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου.

Ανακοίνωση Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών για την εξέγερση του Πολυτεχνείου:

“Σαράντα πέντε  χρόνια μετά, η  εξέγερση του Πολυτεχνείου  ενάντια στην χούντα, παραμένει φωτεινός φάρος κι οδηγός κάθε δημοκρατικού αγώνα.

Το Πολυτεχνείο ζει, γιατί τα αιτήματά του είναι πάντα επίκαιρα.

Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την ιστορική μνήμη και να μην ξεχάσουμε τους αγώνες που έδωσε ο ελληνικός λαός για την ανατροπή της δικτατορίας και την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας

 Θυμόμαστε την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, τη Νομική, αλλά και τα κολαστήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, τους τόπους εξορίας και μαρτυρίου ,  κάθε μέρος όπου άνθρωποι φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, στη μάχη για την υπεράσπιση πανανθρώπινων αξιών και ιδανικών.

 Μια μέρα σαν αυτή,  τιμάμε  κάθε πράξη αντίστασης.

Έχουμε χρέος να θυμόμαστε, αλλά και υποχρέωση να συνεχίζουμε τον αγώνα.

Ο καλύτερος  τρόπος για να τιμήσουμε ουσιαστικά  τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, τη μνήμη όλων όσοι αντιστάθηκαν στη χούντα,  είναι η συνέχιση του αγώνα για  μια καλύτερη ζωή, για Ελευθερία, Δημοκρατία, κοινωνική Δικαιοσύνη”

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •