Γεράσιμος Λάγιος: Ξεκάθαρη και σταθερή θέση του ΚΚΕ για τη συμφωνία των Πρεσπών

“Με αφορμή τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βισαλτίας τη Δευτέρα 28/01 και την απόφαση που πάρθηκε για την επίσκεψη του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου, κάποιοι, εσκεμμένα, προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την ξεκάθαρη και σταθερή θέση του ΚΚΕ για τη συμφωνία των Πρεσπών και να τη τσουβαλιάσουν μαζί με εθνικιστικές αντιλήψεις” αναφέρει με γραπτή ανακοίνωσή του ο Γεράσιμος Λάγιος υποψήφιος δήμαρχος Βισαλτίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Συγκεκριμένα ο κος Λάγιος αναφέρει:

“Κατηγορούν το ΚΚΕ και τον εκλεγμένο του στο δημοτικό συμβούλιο ότι δεν έχουν πρόταση και θέση για τη συμφωνία των Πρεσπών και γι’ αυτό συμμετείχε σε μια “συμμαχία” επικοινωνιακού χαρακτήρα. Επειδή, λοιπόν, κάποιοι τα έχουν μπερδεμένα στο μυαλό τους να τους υπενθυμίσουμε ότι το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που έχει σταθερή θέση. 

Να τους θυμίσουμε ότι όταν αυτοί συμμετείχαν τότε σε συλλαλητήρια φωνάζοντας «Η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική» και εγκαλούσαν το ΚΚΕ λέγοντας «όλοι πλην Λακεδαιμονίων» το ΚΚΕ πρότεινε μια ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις, εξάλειψη όλων των αλυτρωτικών στοιχείων και καμία ένταξη σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Να τους θυμίσουμε ότι όταν αυτοί αθώωναν την ιμπεριαλιστική επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, από την οποία δημιουργήθηκε το γειτονικό κράτος, το ΚΚΕ διαδήλωνε ενάντια σ’ αυτή.

Και τέλος, να τους θυμίσουμε, ότι όταν ήρθε ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο Βισαλτίας για τη συμφωνία των Πρεσπών και για συμμετοχή στα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο μοναδικός σύμβουλος που διαφώνησε και έβαλε ολοκληρωμένο πολιτικό σκεπτικό ήταν ο εκλεγμένος του ΚΚΕ με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Και, τελειώνοντας, ένα ερώτημα για κάποιους “όψιμους αριστερούς διεθνιστές”.

Πείτε μας τι άποψη έχετε για το άρθρο 2 της Συμφωνίας των Πρεσπών; Αν δεν το θυμάστε είναι αυτό που καταγράφονται αναλυτικά οι “εγγυήσεις” από την πλευρά της Ελλάδας ότι θα στηρίξει την ένταξη της ΠΓΔΜ στους δύο ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ – ΕΕ, όπως και τα χρονοδιαγράμματα της ενταξιακής διαδικασίας. Σ’ αυτό καταγράφεται με κάθε λεπτομέρεια και το υπόλοιπο χρονοδιάγραμμα για την ένταξη τελικά στο ΝΑΤΟ.

Υ.Γ. Επειδή πρέπει να υπάρχει και λίγη αξιοπρέπεια, η εκτελεσμένη ηρωίδα του ΚΚΕ Μίρκα Γκίνοβα, Ειρήνη Γκίνη, εκτελέστηκε από τα δολοφονικά όπλα που είχαν πάνω τη σφραγίδα “made in USA”, δηλαδή των Αμερικανών, αυτούς που εσείς προσκυνάτε σήμερα” καταλήγει ο υποψήφιος δήμαρχος Βισαλτίας.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •