Ο ετήσιος χορός του Ομίλου “Ορφέα” Σερρών

Τον ετήσιο χορό και την κοπή της βασιλόπιτάς του πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου 2 Φεβρουαρίου Η διοίκηση του Ομίλου <<Ορφέας>> Σερρών παρουσία μελών και φίλων του Συλλόγου. Το φλουρί της βασιλόπιτας έτυχε στο κομμάτι του τμήματος της χορωδίας. 

Ο όμιλος «ΟΡΦΕΑΣ» Σερρών που ιδρύθηκε στο 1905, ήταν γέννημα εθνικής ανάγκης και λειτούργησε στο ξεκίνημά του σαν εθνική κιβωτός και εργαστήρι οραμάτων και πίστης που μέσα του σφυρηλατήθηκαν οι μαχητές του Μακεδονικού αγώνα. Από τότε και μέχρι σήμερα για 100 χρόνια και πλέον συμμετείχε στην πολυκύμαντη και ταραγμένη ιστορική διαδρομή της περιοχής και των κατοίκων της και κατάφερε να εκπληρώσει υποδειγματικά τόσο τον πατριωτικό του σκοπό όσο και τον πολιτιστικό του ρόλο. 

Σήμερα συνεχίζει την λειτουργία του με στόχους: 
1.Την μελέτη, προστασία και παραγωγή της μουσικής, των γραμμάτων, των καλών τεχνών, των επιστημών και του αθλητισμού και την ανύψωση του πολιτιστικού επιπέδου της πόλης και του νομού μας. 
2.Την προβολή και την αξιοποίηση των πολιτιστικών στοιχείων του τόπου μας και την ηθική και υλική συμπαράσταση και ενθάρρυνση προσώπων και φορέων για έργα που έχουν σχέση με τους σκοπούς του ομίλου μας. 

Για την υλοποίηση των παραπάνω στόχων λειτουργούν τα εξής τμήματα. 
1.Μικτή χορωδία με 50 χορωδούς 
2.Θεατρική ερασιτεχνική σκηνή 
3.Τμήμα κουκλοθεάτρου 
4.Παλαιστικό τμήμα 
5.Τμήμα εκδόσεων -λογοτεχνίας 
6.Τμήμα πολιτιστικών εκδηλώσεων 
7.Τμήμα κινηματογραφικής λέσχης 
8.Τμήμα ανδρικής εκκλησιαστικής χορωδίας 

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •