Ο Ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Επταμύλων “Οι Ακρίτες”

Με μεγάλη επιτυχία σε μια γεμάτη από κόσμο αίθουσα διοργανώθηκε το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, ο Ετήσιος Xορός του Συλλόγου Ποντίων Επταμύλων Ν. Σερρών ”ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ”. Η βράδια ξεκίνησε με τα παιδιά των τριών μικρών χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου μας, με χοροδιδάσκαλο τον κ. Παύλο Καρυπίδη και την κα Βασιλική Γιαννούλη, τα οποία με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο αλλά και την ανεμελιά τους παρέσυραν τους παρευρισκόμενους σε δυνατό χειροκρότημα. Το Τακτικό Χορευτικό Τμήμα Παραστάσεων, με χοροδιδάσκαλο τον κ. Κώστα Λαμπριανίδη πήρε την σκυτάλη και απογείωσε τους παρευρισκόμενους με την ένταση που επέδειξε και έκλεισε με τον Χορό Σέρρα.

Στην συνέχεια στην πίστα ανέβηκε και το Χορευτικό Τμήμα του Εθνικού Συλλόγου «Ζήδρου» Πολεμιδίων από την Κύπρο και ακολούθησε η διαδικασία της Αδελφοποίησης των δύο Συλλόγων με τους πρόεδρους κο Γιαννάκη Επιφανίου και τον κο Παύλο Καρυπίδη να υπογράφουν το σχετικό πρωτόκολλο. Την Αδελφοποίηση επισφράγισαν με την παρουσία και τις υπογραφές τους η κα Μαρία Τοφινή Τσαντίλα , φίλη μέλος και πολιτιστική λειτουργός του δήμου Αγίας Νάπας και η κα Αθηνά Ντάκη Αντιδήμαρχος Παιδείας Πολιτισμού & Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Σκοπέλου.

Το χορευτικό συγκρότημα του «Ζήδρου» με χοροδιδάσκαλο τον κο Χάρη Λουκά μας ταξίδεψε στην παράδοση της όμορφης Κύπρου μας και έδωσε διαφορετικό τόνο στην εκδήλωση .

Το γλέντι συνεχίστηκε με τον Μπάμπη Ιορδανίδη και τον Χρήστο Παπαδόπουλο στο τραγούδι , τον Γιάννη Χριστοφορίδη στην λύρα και τον Ασλιχανίδη Ευρισθένη στο κλαρίνο . Στο νταούλι ήταν ο Δημήτρης Μπαχ ενώ στα πλήκτρα και στην επιμέλεια ήχου ο Γρηγόρης Αλεξανδρίδης. Τα χορευτικά συνόδευσαν στην λύρα ο Οδυσσέας Σαμανίδης και ο Συμελίδης Δημήτρης και στο νταούλι ο Καρακάσης Δημήτρης.

Οι “Ακρίτες” Σερρών ευχαριστήσουν τους χορηγούς της εκδήλωσης και τα καταστήματα που τους στήριξαν έμπρακτα προσφέροντας δώρα, τους πολιτιστικούς συλλόγους ποντιακούς και μη που παραβρέθηκαν, αλλά και τα μέλη και τους φίλους που δίνουν ενέργεια στο δύσκολο έργο μας και δύναμη για την συνέχεια.

Κοινοποίηση