Προβλήματα σε υποδομές του δήμου Αμφίπολης εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων- Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης

Τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα σε πολλές υποδομές του Δήμου Αμφίπολης, όπως στο εσωτερικό οδικό δίκτυο, στα δίκτυα ύδρευσης, άρδευσης, κλπ , καθώς επίσης και στο αγροτικό δίκτυο όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων.

Μετά από αίτηση του Δήμου Αμφίπολης στις 31/1/2019 στο Υπουργείο Εσωτερικών, εγκρίθηκε το ποσό των 112.000,00€ για όλες τις αποκαταστάσεις.

Άμεσα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης εντός των οικισμών.

«Για το αγροτικό δίκτυο, προχωρήσαμε σε προμήθεια Αμμοχάλικου και 3Α ,και μόλις θα είναι δυνατή η πρόσβαση από τα φορτηγά και μηχανήματα που έχουν μισθωθεί, θα αποκατασταθούν όλες οι ζημιές στα αγροκτήματα .
Καλούνται οι δημότες να ενημερώσουν τους τοπικούς προέδρους για πιθανές καταστροφές στα αγροκτήματα σε απομακρυσμένα σημεία που δεν είναι γνωστά.
Έχουμε αποδείξει στο παρελθόν (2015 και 2016) ότι με την μίσθωση μηχανημάτων(φορτηγά, φορτωτές, εκσκαφέα περιστρεφόμενο-Τσάπα και ερπυστριοφόρο προωθητή-Μπουλντόζα), τα ιδιόκτητα γκρέιντερ του Δήμου ,την δική μας αυτεπιστασία και τεχνογνωσία, μπορούμε να δώσουμε την καλύτερη λύση στα προβλήματα των αγροτικών δρόμων. Αυτό που μας δυσκόλευε τα δύο τελευταία έτη , ήταν η δύσκολη οικονομική κατάσταση, και η μη χρηματοδότηση του Δήμου από το αρμόδιο υπουργείο,» τονίζεται στην ανακοίνωση του δήμου Αμφίπολης.

Κοινοποίηση