Η «Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου» στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών

Την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 10.00 π.μ. εορτάσθηκε η «Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου» στο 18o Δημοτικό Σχολείο Σερρών.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου αποσκοπεί όχι μόνο στο να δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο, αλλά και ένα καλύτερο διαδίκτυο, όπου όλοι έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν την τεχνολογία υπεύθυνα, με σεβασμό, με κριτική σκέψη και δημιουργικά.

Το φετινό σύνθημα είναι: «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο».

Μαθητές/τριες, γονείς/κηδεμόνες και εκπαιδευτικοί του σχολείου παρευρέθηκαν στην εκδήλωση για να ενημερωθούν για τους κινδύνους που κρύβει η επιπόλαια χρήση του διαδικτύου, αλλά και τα πλεονεκτήματα της χρήσης διαδικτύου όταν αυτή γίνεται με ασφάλεια με εισηγητές την κα. Γκουτουλούδη Μαρία, εκπαιδευτικός πληροφορικής του σχολείου και συντονίστρια της εκδήλωσης, και τον κ. Κρυωνά Χρήστο, Κοινωνικό Λειτουργό του Κέντρου Πρόληψης «ΟΑΣΙΣ».

Στην εκδήλωση αυτή μαθητές/τριες όλων των τάξεων του σχολείου με τον δικό τους μοναδικό τρόπο διδάξανε σε μικρότερους και μεγαλύτερους τους (μαθητές/δασκάλους και γονείς-κηδεμόνες) για ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα η ΣΤ τάξη μέσα από παρουσιάσεις powerpoint που δημιουργήσανε και παρουσιάσανε οι ίδιοι, διδάξανε πως να δημιουργούμε ισχυρούς κωδικούς, οι Ε1 και Ε2 τάξεις μέσα από ποιήματα που γράψανε και τραγουδήσανε οι ίδιοι μας περάσανε μηνύματα κατά του διαδικτυακού εκφοβισμού, οι Δ1 και Δ2 τάξεις μέσα από ιστορίες κόμικ που δημιουργήσανε οι ίδιοι στο toondoo.com αλλά και στο χέρι μας διηγήθηκαν ιστορίες για ασφάλεια στο διαδίκτυο που μείνανε στη μνήμη μας, οι Γ1 και Γ2 μέσα από τις γιγάντιες αφίσες που δημιουργήσανε και παρουσιάσανε με πολύ ωραίο τρόπο μας διδάξανε να μην δίνουμε προσωπικές πληροφορίες μας στο διαδίκτυο και ούτε να παραμελούμε τις δραστηριότητες μας στο φυσικό κόσμο για να παίζουμε ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Οι Α και Β τάξεις βάλανε τα δυνατά τους και αφηγήθηκαν παραμύθι που μάθανε για να μας ευαισθητοποιήσουν να σκεφτόμαστε πριν δημοσιεύουμε γελοίες φωτογραφίες φίλων μας στο διαδίκτυο. Τέλος, οι Α και Β τάξεις παρουσιάσανε την γιγαντιαία αφίσα που δημιουργήσανε και πλέον κοσμεί τον χώρο του σχολείο.

Οι εκπαιδευτικοί της πληροφορικής-μουσικής-εικαστικών (κα. Γκουτουλούδη, κα. Σισμάνη και κα. Μυστίλογλου) όπως και οι δάσκαλοι των μαθητών/τριών βοήθησαν τους μαθητές/τριες στο εγχείρημά τους αυτό.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •