Ικανοποίηση του ΚΕΕΛΠΝΟ για την ιατρική κατάσταση των προσφυγόπουλων στις Σέρρες

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Χατζοπούλου

Ικανοποιημένος εμφανίσθηκε ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ και παιδίατρος Άγης Τερζίδης, από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα προσφυγόπουλα που διαμένουν στις Σέρρες.

Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ που βρέθηκε σήμερα στις Σέρρες επισκέφθηκε αρχικά το ξενοδοχείο που φιλοξενεί τους πρόσφυγες και στη συνέχεια τον καταυλισμό προσφύγων, προκειμένου να εξετασθούν τα παιδιά όλων των βαθμίδων σχολείου, να ελεγχθούν τα ατομικά δελτία υγείας και η εμβολιαστική τους κάλυψη, κυρίως όσον αφορά τον εμβολιασμό εναντίον της ιλαράς.

Η εικόνα που αποκόμισε ο κ. Τερζίδης και την οποία μετέφερε στους Σερραίους δημοσιογράφους, είναι ότι τα παιδιά είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, εννοώντας πως είναι παιδιά κοινωνικοποιημένα, περιποιημένα, πάνε με χαρά στο σχολείο όσα πηγαίνουν και τα άλλα περιμένουν με ανυπομονησία να πάνε.
«Ενισχύεται η γνώμη που έχουμε ότι το να μπουν στη σχολική διαδικασία είναι μονόδρομος για όλους,» τόνισε ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τα κρούσματα της ιλαράς

Σύμφωνα με τον κ. Τερζίδη, η επιδημία της ιλαράς που διατρέχει τη χώρα τον τελευταίο καιρό προέρχεται κυρίως από ΡΟΜΑ που δεν είχαν εμβολιαστεί, ενώ ελάχιστες ήταν οι περιπτώσεις των προσφύγων.

«Δεν είχαμε ποτέ επιδημία σε καταυλισμό σε κανένα σημείο της χώρας και δεν είμαστε μία χώρα που μπορεί να κρύβει επιδημίες,» διαβεβαίωσε ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ενίσχυση του ΕΣΥ και των καταυλισμών

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Άγης Τερζίδης, μέσα στο Φεβρουάριο θα ενισχυθεί το σύστημα υγείας της περιοχής το νοσοκομείο, το κέντρο υγείας και ο καταυλισμός, με επιπλέον προσωπικό. Με βάση τους υπολογισμούς, σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας, θα υπογραφούν συμβάσεις με περίπου 50- 60 άτομα κι όχι μόνο με γιατρούς, αλλά και με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •