Ενεργειακή αναβάθμιση για το ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας

Μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος και με προϋπολογισμό 2,6 εκατομμυρίων ευρώ θα αναβαθμιστεί ενεργειακά το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας καθώς εγκρίθηκε η ένταξη σχετικής πρότασής του στο εν λόγω πρόγραμμα. Σύμφωνα, με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΤΕΙ θα αντικατασταθούν οι λαμπτήρες με νέους, τύπου led, ενώ θα εγκατασταθεί και φωτοβολταϊκός σταθμός στις στέγες των κτιρίων του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Σε γραπτή δήλωσή του ο Πρύτανης του ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας Δημήτρης Χασάπης αναφέρει τα εξής:

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ένταξη της Πράξης «Ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας/Σέρρες» με Κωδικό ΟΠΣ 5029970 στον Άξονα Προτεραιότητας «Υποστήριξη της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου άνθρακα σε όλους τους τομείς» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)”

Φυσικό αντικείμενο της πράξης:

Αντικατάσταση λαμπτήρων και φωτιστικών με λαμπτήρες τελευταίας τεχνολογίας τύπου LED, ώστε να μειωθεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για φωτισμό κατά 245.000 kWh/έτος.

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού στις στέγες των κτιρίων, ισχύος 550,08 Kwp που θα συνδεθεί στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ, υπό καθεστώς ενεργειακού συμψηφισμού (net metering) με παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια περίπου ίδια με την απομένουσα ηλεκτρική κατανάλωση μετά την αλλαγή του φωτισμού.

Κατασκευή εσωτερικού δικτύου διανομής τηλεθέρμανσης και σύνδεση του συγκροτήματος με το δίκτυο τηλεθέρμανσης της πόλης των Σερρών (ΘΕΡΜΗ ΑΕ). Δείκτες εκροών:  Ενεργειακή απόδοση: Μείωση της ετήσιας κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας των δημοσίων κτιρίων. Τιμή στόχος: 4.432.643,99 kWh κατ’ έτος. Συνολικό κόστος πράξης: Κωδικός ΟΠΣ: 5029970 (Κωδ. Απόφασης: 6420) 2/2 2.603.850,00 €.

“Η έγκριση της παραπάνω πρότασης οφείλεται στην εξαιρετική προσπάθεια των Υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα του προϊσταμένου του Τμήματος Συντήρησης κου Μπάτζιου Γεωργίου, Μηχανολόγου Μηχανικού, τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ θερμά εκ μέρους ολόκληρης της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιδρύματος!” καταλήγει ο κος Χασάπης

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •