«Κόλαφος» η Λαϊκή Συσπείρωση Σιντικής για τα ταμειακά διαθέσιμα Δήμων και Περιφερειών

Την πρακτική της κατάθεσης των ταμειακά διαθέσιμων Δήμων και Περιφερειών, καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Σιντικής σε ανακοίνωσή της, καλώντας παράλληλα τους πολίτες, να στηρίξουν τις παρατάξεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ανά τη χώρα.

Σύμφωνα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Σιντικής, η πρόσφατη δημοσίευση σε ΦΕΚ της απόφασης της Κυβέρνησης, που εξαναγκάζει Δήμους και Περιφέρειες να καταθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδας τα όποια ταμειακά διαθέσιμα τους, δεν ξαφνιάζει κανέναν.

Η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σιντικής, συνεχίζει με τα εξής:

«Ήταν άλλωστε από τις πρώτες νομοθετικές πράξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όταν ακόμη λεοντάριζε με τους λεγόμενους “δανειστές” και έσχιζε ακόμη τα μνημόνια.

Σήμερα πια, και αφού οι “δανειστές” εν μία νυκτί μετατράπηκαν σε “θεσμούς της χώρας”, προχωράει ακάθεκτη, εκβιάζοντας τους Δήμους να συμμορφωθούν. Σε διαφορετική περίπτωση απειλεί με την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης (ΚΑΠ). Στην πραγματικότητα ζητά να συνεισφέρουν οι Δήμοι, εκτός από το ματωμένο πλεόνασμα και στο μαξιλάρι ασφάλειας που χρειάζονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην χώρα, ώστε να διασφαλίσουν φτηνότερο δανεισμό στις μπίζνες που ετοιμάζουν .

Είναι γνωστό σε όλους και πρωτίστως στην κυβέρνηση, ότι τα όποια ταμειακά διαθέσιμα στους Δήμους είναι ανύπαρκτα και όπου αυτά καταγράφονται τα πληρώνουν κατά αποκλειστικότητα τα λαϊκά νοικοκυριά, με βάση τις αντιδραστικές ανατροπές που κλιμακώνει στους Δήμους χέρι –χέρι, αντάμα με την ΝΔ , το ΚΙΝΑΛ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Γι’ αυτό και είναι ακόμη μεγαλύτερη η πρόκληση της Κυβέρνησης, τα φληναφήματα της περί μεγαλύτερων επιτοκίων δεν παραπλανούν κανέναν. Η αγορά των ομόλογων και των repos ούτε και αυτήν την ελάχιστη χρηματοδότηση των Δήμων διασφαλίζει ούτε πολύ περισσότερο τις ανάγκες των εργαζόμενων και του λάου μας που θα έπρεπε να υπηρετεί η πλήρης από το κράτος χρηματοδότηση των Δήμων.

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό του δήμου Σιντικής μπροστά και στις δημοτικές εκλογές να δώσουν την δική τους απάντηση στην κλιμακούμενη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Να ενισχύσουν το ρεύμα της Λαϊκής Αντιπολίτευσης απέναντι σε κυβέρνηση και ΕΕ ενισχύοντας τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο δήμο αλλά και σε όλη τη χώρα εκλέγοντας δημοτικές αρχές και δημάρχους οι οποίοι θα παλεύουν μαζί με το λαό για τη διεκδίκηση των λαϊκών δικαιωμάτων και την αναβάθμιση της ποιότητας και του επιπέδου ζωής τους και όχι δημάρχους που θα καλούν το λαό να βάλει για ακόμη μία φορά βαθιά το χέρι στην τσέπη. Βάζουμε μπροστά τις ανάγκες του λαού».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •