Τριπλή παρέμβαση Κ. Καραμανλή για μειονεκτικές, δασικούς χάρτες και βιοκαλλιέργειες

Τριπλή παρέμβαση του βουλευτή Σερρών, κου Κ. Καραμανλή για τα φλέγοντα ζητήματα της οριοθέτησης περιοχών με φυσικούς περιορισμούς, τους δασικούς χάρτες και τις βιοκαλλιέργειες.

Ως προς το πρώτο θέμα, ο κ. Καραμανλής καταγγέλλει ανοιχτά τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο οποίος επί 5 σχεδόν μήνες αρνείται να καταθέσει στη βουλή αντίγραφο της μελέτης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία είχε ζητηθεί από τις 26/9/2018.

Παράλληλα, στο κείμενο της ερώτησής του ο κ. Καραμανλής υπογραμμίζει το γεγονός ότι το δελτίο τύπου που εξέδωσε τον περασμένο Νοέμβριο το ΥπΑΑΤ είναι πλήρως προβληματικό, μια που «φάσκει» κι «αντιφάσκει» σ’ ό,τι αφορά στις μειονεκτικές περιοχές, και καλεί τον Υπουργό να παρουσιάσει τις αλλαγές που προήλθαν στη μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Με τη δεύτερη ερώτησή του προς το ΥπΑΑΤ ο κ. Καραμανλής παρουσιάζει τα σοβαρά ζητήματα που προκύπτουν από τις ως τώρα διοικητικές διαδικασίες ανάρτησης των Δασικών Χαρτών και καταθέτει μια σειρά από σημαντικά ερωτήματα που χρήζουν άμεσων απαντήσεων και για τα οποία είτε το Υπουργείο σιωπά.

Τέλος, ο κ. Καραμανλής κατέθεσε ως αναφορά την επιστολή της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Σερρών, αναφορικά με την ένταξη στο Μέτρο 11 όλων των επιλέξιμων καλλιεργειών του ΠΑΑ 2014-2020, ζητώντας από τον Υπουργό να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διευθέτηση του θέματος.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •