Δύναμη Πολιτών: «Στηρίζουμε το ΤΕΙ μας που γίνεται Διεθνές Πανεπιστήμιο και εξειδικεύεται»

Τις ευχαριστίες της προς τον Πρύτανη του ΤΕΙ Κεντρ. Μακεδονίας κ. Δημήτρη Χασάπη για την προσωπική επιστολή ενημέρωσης, σχετικά με την επικείμενη ενσωμάτωση του ΤΕΙ Σερρών στο ΔΙΕΘΝΕΣ Πανεπιστήμιο Ελλάδος, εξέφρασε η υποψήφια δήμαρχος Σερρών και επικεφαλής του κίνησης «Δύναμη Πολιτών» Αριάδνη Παπαφωτίου.

Η κ. Παπαφωτίου εξέφρασε παράλληλα τη στήριξή της στις προτάσεις που κατέθεσε η Διοίκηση του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος συνδιαμορφώνοντας έτσι το σχετικό νομοσχέδιο με το οποίο δημιουργείται το νέο Πανεπιστήμιο και με τη συμμετοχή του ΤΕΙ Σερρών.

Στην ανακοίνωση της «Δύναμης Πολιτών» τονίζονται επίσης τα εξής:

«Πρόκειται για μία στρατηγική κίνηση υψηλής σημασίας για το μέλλον του.
Με τις προτάσεις της Διοίκησης του ΤΕΙ μας, αυτό μετατρέπεται ουσιαστικά σε ένα “ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ”, με τη λειτουργία δύο Σχολών και επτά πανεπιστημιακών Τμημάτων: Μηχανολόγων και Πολιτικών Μηχανικών, Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής, Πληροφορικής και Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής.

Χωρίς να χάνει κανένα από τα ήδη λειτουργούντα Τμήματα, δημιουργεί ένα επιπλέον, ενώ αποκτά την δυνατότητα ξενόγλωσσων Μεταπτυχιακών αλλά και αυτόνομων Διδακτορικών Σπουδών που θα ενισχύσουν το ερευνητικό του έργο και θα στηρίξουν τα δύο νέα Ερευνητικά Ινστιτούτα που θα λειτουργήσουν στις Σέρρες:
α) Αστικού Περιβάλλοντος και
β) Βιομηχανικής Καινοτομίας & Ψηφιακής Γεωργίας.

Ως ΔΥΝΑΜΗ Σερραίων Πολιτών και αυριανοί εκπρόσωποι του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και του Δήμου Σερρών,
Στηρίζουμε αμέριστα τις προσπάθειες του Πρύτανη κ. Δ. Χασάπη και της Διοίκησης του ΤΕΙ μας ώστε το νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος εκτός από μεγάλο να γίνει και καλό και η Πανεπιστημιούπολη των Σερρών να καταλάβει τη θέση που της αρμόζει.
Στο πλευρό τους, έμπρακτα και ολόθερμα, για την εκπαιδευτική ανάπτυξη και προκοπή του τόπου μας».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •