Να πάρουν θέση οι υποψήφιοι δήμαρχοι για το πρόβλημα των αδέσποτων ζητά ο Πρόεδρος της Κερκίνης

Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου

Σε «μάστιγα» έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα με τα αδέσποτα, με κύρια ευθύνη όχι βεβαίως των συμπαθέστατων τετράποδων, αλλά των ίδιων των ανθρώπων.

Μία από τις περιοχές που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, είναι αυτή της τοπικής κοινότητας Κερκίνης, του δήμου Σιντικής.

Ο νυν Πρόεδρος της Κερκίνης και εκ νέου ανεξάρτητος, υποψήφιος σύμβουλος Θόδωρος Καρατζίκος εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για την επικρατούσα κατάσταση, ζητώντας παράλληλα από τους υποψηφίους Δημάρχους να ανακοινώσουν δημοσίως τις θέσεις τους και τις προτάσεις τους, για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο ίδιος έθεσε ευθύς εξ αρχής το ρητορικό, προφανώς, ερώτημα αν θα πρέπει τα χωριά να είναι γεμάτα αδέσποτα που προκαλούν προβλήματα σε πολλούς πολίτες και αποτελούν κίνδυνο κυρίως για τα μικρά παιδιά ή αν θέλουν ένα χωριό που θα απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες, τα παιδιά, οι μητέρες με τα μωρά τους και θα μπορούν να κυκλοφορούν απρόσκοπτα και ελεύθερα.

Ο κ. Καρατζίκος υπογράμμισε πως οι πολίτες δικαιούνται έναν πεζόδρομο και ένα πάρκο για να τα χαίρονται, ενώ πρόσθεσε πως για τα σκυλάκια υπάρχει και το κυνοκομείο, αλλά και η μέθοδος των στειρώσεων.

«Δεν νοείται να υπάρχουν αγέλες εν έτει 2019 και να επιτίθενται ή να φοβίζουν τον κόσμο (και κυρίως τα παιδάκια) μόνο και μόνο επειδή διάφοροι δήθεν φιλόζωοι και ο κάθε φιλοζωικός απειλούν με μηνύσεις σε περίπτωση απομάκρυνσής τους. Και κάτι ακόμη. Ή είσαι φίλος με όλα τα ζώα ή είσαι δήθεν. Γιατί αυτός που αγαπά τα ζώα τα έχει στο σπίτι του και τα φροντίζει. Πρέπει να γίνει κάτι άμεσα, πριν έχουμε και άλλα άσχημα περιστατικά που θα καταλήξουν στο νοσοκομείο. Εκτός και αν το Πανεπιστημιακό άσυλο ισχύει και για τα αδέσποτα στα χωριά μας.
Από τους υποψηφίους θέλουμε ξεκάθαρες θέσεις από όλους για το θέμα των αδέσποτων σκυλιών για να ξέρουν οι πολίτες τι θα ψηφίσουν,» επεσήμανε ο κ. Καρατζίκος.

Κοινοποίηση