Δύναμη Σερραίων: «Χωρίς πρόγραμμα και όραμα η γηπεδοποίηση του αθλητικού πάρκου Ομόνοιας»

Τα Γραφεία της «ΔΥΝΑΜΗΣ Σερραίων» επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος και τα στελέχη της Διοίκησης του Μ.Γ.Σ. ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ κ.κ. Βασ. Χατζημιχαηλίδης, Γιωργ. Σιδέρης, Νικ. Κατσαβάκης και Χρ. Σταυρόπουλος, προκειμένου να ενημερώσουν την Υποφ. Δήμαρχο Σερρών ΑΡΙΑΔΝΗ Παπαφωτίου για το θέμα της παραχώρησης 52 στρεμμάτων στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας (ΟΒΑ), ώστε η ποδοσφαιρική ομάδα να αποκτήσει βοηθητικά γήπεδα και εγκαταστάσεις προπόνησης και υποδοχής αθλητών.

Η συνάντηση με την κ. Παπαφωτίου και τους υποψ. Δημοτικούς Συμβούλους της ΔΥΝΑΜΗΣ κ.κ. Μάκη Χατζηλιάδη, Εύη Χριστομάτη και Κική Φωτίου, έγινε σε άριστο κλίμα, με πλούσιο διάλογο και ανταλλαγή απόψεων.

Η υποψ. Δήμαρχος τόνισε πως η ΔΥΝΑΜΗ Σερραίων βλέπει το Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας ως έναν Δημοτικό χώρο 300 στρεμμάτων που δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει επιτελέσει τον ρόλο του τόσο στην καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος όσο και στην ανάπτυξη της πόλης και της περιοχής.

«Για εμάς, το Α.Π.Ο. (Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας) τείνει να μετατραπεί σε Μουσείο ημιτελών και εγκαταλελειμμένων έργων.
Αυτό που αντικρίζει κάποιος εκεί είναι ξηλωμένα γήπεδα, κοινόχρηστοι χώροι γεμάτοι με γαϊδουράγκαθα , αδιαμόρφωτοι δρόμοι, έλλειψη φωτισμού, περίφραξης κλπ.
Πρόκειται για έναν χώρο παραμελημένο και απαξιωμένο από κάθε άποψη.

Αποτελεί για την απερχόμενη Δημοτική Αρχή και τους Συνδυασμούς της μειοψηφίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου χαρακτηριστικό δείγμα της απραξίας τους και της έλλειψης οράματος για την αξιοποίηση της Δημοτικής περιουσίας. Μόνο εγκατάλειψη και αδιαφορία από την πλευρά του Δήμου μυρίζει εκεί» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Εμείς βλέπουμε το Α.Π.Ο. ως ένα Πάρκο προσβάσιμο σε όλους και ασφαλές, που θα δώσει την ευκαιρία στους πολίτες κάθε ηλικίας να προσεγγίσουν ποικιλία αθλημάτων κι όχι μόνο το Ποδόσφαιρο, σε χώρους οργανωμένους και σύγχρονους, με υποδομές και πολύ πράσινο. Ένα Αθλητικό Πάρκο που θα κάνει τις Σέρρες σημείο αναφοράς στην Κεντρ. Μακεδονία και στα Βαλκάνια και θα αποτελεί τόπο δραστηριοτήτων, αθλητικών συναντήσεων αλλά και αναψυχής.

Η συνεργασία Δήμου Σερρών και Αθλητικών Σωματείων της περιοχής μας, είναι προφανώς επιθυμητή. Όμως η βάση της συζήτησης για εμάς, είναι η διαφύλαξη του χαρακτήρα του Α.Π.Ο. και η αξιοποίησή του με τον τρόπο που περιγράψαμε παραπάνω.

Κατασκευές με εμπορικό χαρακτήρα ή προοπτικές, ογκώδη κτίρια, παραχωρήσεις εκτάσεων σε ιδιώτες με αποκλειστικό σκοπό αυτοί να υποκαταστήσουν τον Δήμο στις εκεί υποχρεώσεις του και ανεξέλεγκτη γηπεδοποίηση του Πάρκου, είναι αδιανόητη.

Δυστυχώς, η αντιπροσωπία του ΜΓΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ δεν μας επέδειξε Σχέδια των έργων με τα οποία θα διεκδικήσει χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Οι προφορικές διαβεβαιώσεις απαιτούν και γραπτή επιβεβαίωση.

Θα την αναμένουμε, κρατώντας σταθερά υψηλή όχι μόνο την εκτίμησή μας στον μεγάλο Σύλλογο της πόλης μας αλλά και την διάθεση συνεργασίας και στήριξής του ως επόμενη Δημοτική Αρχή» κατέληξε η κ. Παπαφωτίου.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •