Μήνυμα Μ. Τζελέπη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Το μήνυμά του για την 8η Μαρτίου, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, έστειλε ο βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Τζελέπης:

«Γυναίκα: μία λέξη, πολλαπλοί ρόλοι.
Γυναίκα: η μάνα, η σύζυγος, η αδερφή, η εργαζόμενη, η κόρη, η πηγή της ζωής…

Δύσκολο να περιγράψει κανείς μέσα σε λίγες λέξεις την πολυσήμαντη και διακριτή προσφορά της γυναίκας τόσο μέσα στην οικογένεια όσο και στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό.
Η Γυναίκα είναι αυτή που «καρποφορεί», «δίνει ζωή στο σπίτι μας», ανθίζει με την ύπαρξή της κάθε χώρο, φωτίζει κάθε γωνιά της γης με την προσφορά της.

Στις σημερινές, σύγχρονες δυτικές κοινωνίες ο ρόλος της γυναίκας γίνεται ολοένα και πιο απαιτητικός. Η γυναίκα καλείται να ανταποκριθεί και στα εργασιακά βάρη που απαιτούν συνεχώς εξέλιξη, βελτίωση, αφοσίωση, συνέπεια και χρόνο. Παρόλα τα μεγάλα βήματα προόδου που έχουν γίνει, οι γυναίκες εξακολουθούν να διεκδικούν το αυτονόητο: την ισότητα και την ανάγκη για στήριξη.

Σήμερα, όπως και κάθε χρόνο τέτοια μέρα, δεν αρκεί απλά και μόνο να τιμούμε την γυναίκα, αλλά θα πρέπει να συμβάλλουμε όλοι στη δημιουργία μιας σύγχρονης κοινωνίας που θα προβλέπει ίσες ευκαιρίες χωρίς φυλετικές διακρίσεις και σεξιστικά κριτήρια. Να σπάσουμε όλα τα στερεότυπα και να κάνουμε πράξη την ισότητα, για έναν κόσμο δίκαιο, χωρίς προκαταλήψεις και κοινωνικό ρατσισμό, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η συμμετοχή των γυναικών σε κάθε μορφής δραστηριότητα είναι καθρέφτης της συνοχής της κοινωνίας και της λειτουργίας της Δημοκρατίας.
Χρόνια Πολλά σε όλες τις γυναίκες!!!».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •