Μήνυμα του Στ. Φωτιάδη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, έστειλε ο υποψήφιος Δήμαρχος Σερρών και επικεφαλής της «Σερραϊκής Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας» Στέφανος Φωτιάδης:

«Με αφορμή τον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, εύχομαι χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες, σε κάθε γωνιά του Νομού μας και ιδιαίτερα του Δήμου Σερρών. Η γυναίκα στη σημερινή εποχή και παρά το γεγονός ότι έχει επιφορτιστεί με πολλαπλούς ρόλους, καταφέρνει να ανταποκρίνεται επάξια, συνεισφέροντας σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής.

Η 8η Μαρτίου έχει αναγνωρισθεί παγκοσμίως από το 1857 ως παγκόσμια ημέρα της γυναίκας προς τιμήν των εργατριών κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης, οι οποίες πρώτες διεκδίκησαν δυναμικά καλύτερες συνθήκες εργασίας και ίσα εργασιακά δικαιώματα. Είναι μια επέτειος – σύμβολο των αγώνων, των θυσιών, αλλά και των κατακτήσεων των γυναικών όλου του κόσμου.

Από τότε έως σήμερα ο αγώνας για ισότιμη συμμετοχή συνεχίζεται αμείωτος, εντείνεται δε περισσότερο στις σημερινές συνθήκες, όπου η ανεργία και η υποβάθμιση των συνθηκών εργασίας πλήττουν πρώτα από όλους τις γυναίκες.

Στον αγώνα αυτό, η θέση των γυναικών βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.

Το ίδιο συμβαίνει και στο δημιουργικό πεδίο της ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.

Η αυτοδιοίκηση πρέπει και μπορεί να αποτελεί προνομιακό πεδίο συμμετοχής των γυναικών, που καλούνται να αναλάβουν πρωτοβουλίες και θέσεις ευθύνης αφού γνωρίζουν καλά τα καθημερινά προβλήματα και έχουν αυξημένη ευαισθησία στα κοινωνικά ζητήματα.

Η παράταξή μας και εγώ προσωπικά είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την μεγάλη και ισότιμη συμμετοχή σημαντικών Σερραίων γυναικών στο ψηφοδέλτιό μας.

Είναι μια ευκαιρία να συμπαραταχθούμε στον αγώνα τους για την αντιμετώπιση όχι μόνο των κοινών τοπικών προβλημάτων, αλλά και στην ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •