Με ουσιαστικές προτάσεις συνεργασίας στη συνάντηση με τον Πρύτανη του ΤΕI K. Μακεδονίας

Συνάντηση με τον Πρύτανη του ΤΕΙ Σερρών και τους Αντιπρυτάνεις του Ανώτατου Εκπαιδευτικού μας Ιδρύματος είχε η υποψήφια Δήμαρχος Σερρών ΑΡΙΑΔΝΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ και μέλη του συνδυασμού ΔΥΝΑΜΗ Σερραίων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η οποία έγινε σε εξαιρετικό κλίμα ο Πρύτανης κ. Δημήτριος Χασάπης ενημέρωσε για την νέα περίοδο που ξεκινάει με την ενσωμάτωση του ΤΕΙ μας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, και την μετατροπή του σε ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ” με τη λειτουργία δύο Σχολών και επτά πανεπιστημιακών Τμημάτων, την ίδρυση δύο νέων Ερευνητικών Ινστιτούτων αλλά και την δυνατότητα ξενόγλωσσων Μεταπτυχιακών και αυτόνομων Διδακτορικών Σπουδών.

Η κ. Παπαφωτίου δήλωσε: “Στηρίζουμε αμέριστα τις προσπάθειες του Πρύτανη και της Διοίκησης για την μετάβαση του ΤΕΙ Σερρών στην νέα του εποχή ως Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας. Πρόκειται για μία στρατηγική κίνηση υψηλής σημασίας για το μέλλον του. Για εμάς η συνεργασία του Δήμου Σερρών με το Πανεπιστήμιό μας είναι σημαντική και ουσιαστική.

Δεσμευόμαστε για:

-Την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το ΤΕΙ μας, πάνω σε θέματα συγκεκριμένης στόχευσης.

-Την από κοινού ίδρυση και λειτουργία μόνιμου Σταθμού μέτρησης ρύπων σε αέρα, νερό και έδαφος για όλο το εύρος του Δήμου Σερρών.

-Την συνεργασία μας ως Δήμος με το Ίδρυμα, με σκοπό τη δημιουργία Ενεργειακών Κοινοτήτων και Συνεταιρισμών. Θα θεμελιώσουμε ως αυριανή Δημοτική Αρχή, σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης με το ΑΕΙ μας, θεωρώντας οτι αυτό μπορεί να αποτελέσει τον πλέον αξιόπιστο στρατηγικό σύμβουλο του Δήμου Σερρών σε ζητήματα ανάπτυξης και τεχνολογίας”. 

Στην συνάντηση εκ μέρους του ΤΕΙ μας συμμετείχαν ο Πρύτανης κ. Δημ. Χασάπης, και οι Αντιπρυτάνεις: κ.κ. Κων/νος Δαυίδ, Λίλα Θεοδωρίδου και Χαράλ. Στρουθόπουλος. Την κ. Παπαφωτίου συνόδευαν και με παρεμβάσεις τους συνετέλεσαν στην διαμόρφωση της συζήτησης, οι υποψήφιοι Σύμβουλοι της ΔΥΝΑΜΗΣ Σερραίων κ.κ. Ζωή Αλιώζη, Μάκης Χατζηλιάδης, Αννα Μελισσουργού, Γιάννης Προδρόμου και Εύη Χρηστομάτη.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •