Κίνηση πολιτών “Γη & Ελευθερία”: Το πάρκο Ομονοίας ελεύθερο στους πολίτες

Η κίνηση πολιτών «γη & ελευθερία», σχετικά με τη σχεδιαζόμενη παραχώρηση εκ μέρους της δημοτικής αρχής εκτάσεων του πάρκου Ομονοίας (Οβά Τσεσμέ) στον Πανσερραϊκό, θεωρεί ότι:

* Οι υφιστάμενοι εκεί ελεύθεροι χώροι προς άθληση των Σερραίων δημοτών και κατοίκων έχουν τόσο πολύ συρρικνωθεί, λόγω των κατά καιρούς παραχωρήσεων σημαντικών εκτάσεων σε συλλόγους και λέσχες, που είναι απαράδεκτο ακόμη και το να συζητούμε για το σενάριο μιας ακόμα παραχώρησης.

* Οι υπάρχοντες ελεύθεροι για τους πολίτες αθλητικοί χώροι χρειάζεται να φροντιστούν ώστε να γίνουν οικείοι και χρηστικοί. Οι σημερινή τους κατάσταση κάθε άλλο παρά ενδιαφέρον από πλευράς δήμου δείχνει και φροντίδα. Λίγα παγκάκια, κάποιες βρυσούλες και μερικά κιόσκια θα βελτίωναν κατά πολύ την εικόνα τους και θα τους καθιστούσαν ελκυστικούς προς χρήση.

* Η αντίθεση των πολιτών στα (και προεκλογικά;) σχέδια της δημοτικής αρχής δε στρέφεται κατά του Πανσερραϊκού ή όποιουδήποτε άλλου σωματείου. Ως πολίτες διεκδικούμε το δικαίωμα οι χώροι αυτοί να είναι ανοιχτοί και ελεύθεροι στον/στην καθένα/καθεμιά από εμάς. Πρέπει να καταστεί σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν έχουμε καμία υποχρέωση ή αρμοδιότητα αλλά και δικαίωμα να δίνουμε λύσεις σε προβλήματα συλλόγων και σωματείων, μάλιστα δε εις βάρος του δημόσιου – δημοτικού χώρου.

* Το αθλητικό πάρκο Ομονοίας δεν αντέχει άλλο πετσόκομμα. Ούτε οι πολίτες στο δικαίωμά τους να αθλούνται ελεύθερα, χωρίς «φυλακές» βλεμμάτων και οριζόντων.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •