3ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου-“Δρόμος Θυσίας”

Στο πλαίσιο της 78ης Επετείου από την «Μάχη των Οχυρών» ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη διοργανώνει τον 3ο Ορεινό Αγώνα Δρόμου με την επωνυμία «ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ» το Σάββατο 6 Απριλίου 2018 και ώρα 11.30, με την υποστήριξη του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) και του Δήμου Σιντικής, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο «ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ»

 1. Εκκίνηση – Τερματισμός: Οχυρό ΙΣΤΙΜΠΕΗ.
 2. Ώρα έναρξης: 11.30
 3. Διαδρομή: 10χλμ(Οχυρό ΙΣΤΙΜΠΕΗ – Οχυρό ΠΟΠΟΤΛΙΒΙΤΣΑ – Οχυρό Ιστίμπεη)
 4. Στα 300μ μετά την εκκίνηση, στροφή δεξιά προς Οχυρό Ποποτλίβιτσα και κίνηση πλέον σε χωμάτινο δρόμο.
 5. Στη διαδρομή φαίνονται στα δεξιά ένα παλιό Βουλγάρικο κι ένα Ελληνικό παρατηρητήριο κατά μήκος και σε απόσταση αναπνοής από την γραμμή των συνόρων.
 6. Στο 4ο χλμ βρίσκεται η λεγόμενη «Βουλγαρόβρυση» και έπειτα σε πυκνή βλάστηση το μονοπάτι για το ΕΦ Ρουπέσκο, φτάνοντας στον λεγόμενο «λαιμό».
 7. Στροφή δεξιά προς το Οχυρό Ποποτλίβιτσα σε διαδρομή με πυκνή βλάστηση και πολλά στοιχεία από την «Μάχη των Οχυρών», χωρίς ιδιαίτερες αγωνιστικές απαιτήσεις.
 8. Φτάνοντας στο «Ποποτλίβιτσα» η θέα «κόβει» την ανάσα. Εκεί οι αθλητές θα διαγράψουν την περίμετρο του Οχυρού και θα επιστρέψουν από την ίδια διαδρομή.
 9. Ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στην κάτω είσοδο του Οχυρού Ιστίμπεη. Οι δρομείς θα λάβουν ένα κλαδί ελιάς, θα διασχίσουν τις στοές του Οχυρού, όπου θα ακούσουν τα πολυβόλα να κροταλίζουν ξανά. Θα ανέβουν (σκαλοπάτια) στην επιφάνεια του Οχυρού, όπου θα καταθέσουν το κλαδί ελιάς στο μνημείο των πεσόντων ως φόρο τιμής στους υπερασπιστές της Μάχης των Οχυρών.

ΠΑΡΟΧΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

 • Αναμνηστικό μετάλλιο για όσους τερματίσουν τον αγώνα.
 • Αναμνηστικό δίπλωμα και νούμερο συμμετοχής.
 • Κύπελλο στον 1ο νικητή και έπαθλο στον 2ο και 3ο.
 • Τρεις ενδιάμεσοι σταθμοί τροφοδοσίας – ελέγχου.
 • Πάγκος αποκατάστασης στον τερματισμό, εδέσματα και παραδοσιακή φασολάδα.
 • Οι μετρήσεις θα γίνουν με μέριμνα του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Σερρών.
 • Σήμανση ανά χλμ και σε διασταυρώσεις.
 • Ασύρματες επικοινωνίες κατά τους σταθμούς της διαδρομής.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η περίοδος των εγγραφών ξεκινάει με την προκήρυξη του παρόντος και θα διαρκέσει έως Κυριακή 31Μαρτίου 2019. Η δήλωση συμμετοχής θα γίνεται με συμπλήρωσητης επισυναπτόμενης φόρμας και αποστολή της στο [email protected]Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν θα συμμετάσχετε τελικά στον αγώνα, παρακαλούμε να ενημερώσετε έγκαιρα την Γραμματεία. Οι δρομείς οφείλουν να βρίσκονται στο Οχυρό Ιστίμπεη μέχρι τις 10:00 ώστε να κάνουν να γίνει η απαραίτητη προετοιμασία για τον αγώνα.

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

 • Στρατιωτικός Ιατρός
 • ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α Σιντικής

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ

Οι δρομείς που θα λάβουν μέρος στον αγώνα πρέπει να είναι άνω των 18 χρονών και είναι υποχρεωμένοι να τηρούν και να συμφωνήσουν στο ακέραιο στους παρακάτω κανονισμούς:

 1. ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, Ο ΑΘΛΗΤΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΟΤΙ ΦΕΡΕΙ ΑΚΡΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΓΩΝΑ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΥΧΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ Ή ΘΑΝΑΤΟΥ Ή ΕΠΙΠΛΟΚΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ Ή ΑΣΤΑΘΜΗΤΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ, Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ.ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ, ΚΑΘΩΣ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ, ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ.
 2. Είναι υποχρεωμένος σε όλη την διάρκεια του αγώνα να φοράει το νούμερο που θα του δοθεί σε εμφανές σημείο έτσι ώστε να διευκολύνει τους κριτές. Σε περίπτωση που ο αθλητής δεν συμμορφωθεί με τον κανονισμό επιβαρύνεται με ποινή 5 λεπτών.
 3. Ο αθλητής πρέπει να περάσει από όλα τα σημεία ελέγχου του αγώνα. Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν το κάνει μένει εκτός αγώνα.
 4. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής παρεμποδίσει κάποιον άλλο αθλητή τιμωρείται με αποκλεισμό.
 5. Απαγορεύεται η βοήθεια από άλλους παρευρισκόμενους πλην από των αθλητών με οποιοδήποτε τρόπο. Σε περίπτωση εξωτερικής βοήθειας ο αθλητής τιμωρείται με αποκλεισμό.
 6. Αφαίρεση των σημείων σήμανσης από προπορευόμενους αθλητές τιμωρείται με αποκλεισμό.
 7. Επιτρέπεται χρήση συσκευών λήψης υγρών κατά την διάρκεια του αγώνα.
 8. Επιτρέπεται η χρήση υψηλών σε θερμίδες τροφών και υγρών υδατανθράκων – αμινοξέων.
 9. Ρίψη απορριμμάτων κατά την διάρκεια της διαδρομής τιμωρείται με αποκλεισμό.
 10. Η διοργάνωση έχει δικαίωμα αλλαγής των κανονισμών του αγώνα καθώς και της διαδρομής (εφόσον κριθεί επικίνδυνη για τον αθλητή λόγω καιρικών συνθηκών) οποιαδήποτε στιγμή. Καλό θα είναι οι αθλητές να παρακολουθούν το www.istibeifort.com για καλύτερη ενημέρωση και αποφυγή παρεξηγήσεων.
 11. Ενστάσεις θα γίνονται δεκτές μετά από τις απονομές, στην γραμματεία και για 30 λεπτά.
 12. Με τη δήλωση συμμετοχής οι δρομείς αποδέχονται να φωτογραφηθούν σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή με αποκλειστικό σκοπό την προώθηση του σκοπού του Δρόμου Θυσίας.
 13. Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ.
 14. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ 300 ΑΘΛΗΤΕΣ.
Κοινοποίηση
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •