Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ θα έχει την Παρασκευή ο Στ. Φωτιάδης

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό καθιερώθηκε στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ σχετικά με το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε στο Rio de Janeiro της Βραζιλίας το 1992. Τη σχετική απόφαση πήρε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 22 Δεκεμβρίου του 1992, ορίζοντας την 22α Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό.

Ο ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Πλανήτη μας όρισε ως Στόχο Νο 6 τη δυνατότητα για πόσιμο νερό και υπηρεσίες αποχέτευσης σε όλους μέχρι το 2030.

Αυτό δημιουργεί δεσμεύσεις για τα ευρωπαϊκά όργανα και τα κράτη-μέλη, αλλά και τις ανά την Ελλάδα ΔΕΥΑ προς την κατεύθυνση της κοινωνικής και βιώσιμης διαχείρισης των υδατικών πόρων.

• Νερό σημαίνει πολιτισμός

• Κάθε σταγόνα νερού βρίσκεται σε ένα ατελείωτο ταξίδι, ανάμεσα στον ουρανό, το έδαφος και τα ποτάμια… ανάμεσα στις ζωές μας… και πίσω στη φύση

• Η φύση είναι πράσινη υποδομή. Ένα σύστημα που μας παρέχει το νερό που χρειαζόμαστε για να επιβιώνουμε και να ευημερούμε.

• Τα υγιή δάση και λιβάδια, αποτρέπουν την είσοδο χώματος και χημικών στα ποτάμια. Οι λίμνες, οι υγρότοποι και οι πλημμυρικές περιοχές αποθηκεύουν, εξαγνίζουν και ελέγχουν το νερό.

• Η δενδροφύτευση για την ενίσχυση των δασών, η αποκατάσταση των υγροτόπων, η διάνοιξη και αποκατάσταση φυσικών ρεμάτων είναι μόνο μερικές από τις ενέργειές μας, έτσι ώστε να αποκατασταθεί ο κύκλος του νερού, να βελτιωθεί η δημόσια υγεία και η ποιότητα ζωής των δημοτών μας.

• Το Νερό, ο λευκός χρυσός, αποτελεί πηγή ζωής για τον άνθρωπο.

• Όχι στην σπατάλη Νερού-Κάθε σταγόνα μετράει

Την Παγκόσμια Ημέρα Νερού επέλεξε συμβολικά κλιμάκιο υποψηφίων της Σερραϊκής Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας – ΣΕΡΡ.Α.Σ, με τον επικεφαλής Στέφανο Φωτιάδη, να επισκεφτεί τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ στα γραφεία της Επιχείρησης την Παρασκευή 22 Μαρτίου και ώρα 11πμ.

Κοινοποίηση