Παπαδημούλης vs Αραμπατζή για την εξίσωση των στρεμματικών ενισχύσεων

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών δίνει στη δημοσιότητα δήλωση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος απαντά στη Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ, βουλευτή Σερρών, Φωτεινή Αραμπατζή σχετικά με τη δήλωση που έκανε τις προηγούμενες ημέρες αναφερόμενη  στην τροπολογία των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την εξίσωση των στρεμματικών ενισχύσεων. Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών σημειώνει:

Με σημερινή δήλωσή του ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, απαντά σε μια ακόμη κατάφωρα fake είδηση  (https://nd.gr/dilosi-tom-agr-trofimon-tis-nd-k-f-arampatzi-gia-tin-tropologia-ton-eyrovoyleyton-toy-syriza-gia-tin) που διακινεί το επιτελείο της ΝΔ και συγκεκριμένα η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ, βουλευτής Σερρών, Φωτεινή Αραμπατζή, σύμφωνα με την οποία λίγες ημέρες πριν την ψήφιση των Στρατηγικών Σχεδίων της Νέας ΚΑΠ 2021-2027 από την αρμόδια Επιτροπή Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, «οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχουν συμφωνήσει στην πλήρη στρεμματική εξίσωση (εξωτερική σύγκλιση) των ενισχύσεων», δηλαδή σε ένα σενάριο καταστροφικό για την Ελλάδα. Το ανερυθρίαστο ψεύδος του ισχυρισμού διαψεύδεται από το ίδιο το έγγραφο που επικαλείται η ΝΔ, στο οποίο αποδεικνύει καταφανώς ότι την εν λόγω τροπολογία όχι μόνο δεν συνυπογράφει κανένας ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ότι η συγκεκριμένη τροπολογία δεν έχει καν συζητηθεί στην επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου! Με τη νέα αυτή απόπειρα στρεψοδικίας εις βάρος της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ επιτυγχάνει ακόμη έναμεγαλειώδες αυτογκόλ, δεδομένου ότι όπως υπενθυμίζει στην κα Αραμπατζή στη σημερινή του δήλωση ο Δημήτρης Παπαδημούλης «οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν στηρίζουν αυτό που συκοφαντικά αναφέρει η ΝΔ, αλλά είναι και ριζικά αντίθετοι γιατί αντιστρατεύεται πλήρως τα συμφέροντα της Ελλάδας και των Ελλήνων αγροτών».

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του Δημήτρη Παπαδημούλη:

«Καταγγέλλουμε την παραγωγή των fake news που ακολουθεί η ΝΔ και την οποία η κα Αραμπατζή συνεχίζει σε αυτό τον κατήφορο. Μια τροπολογία που δεν συνυπογράφει κανένας ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχει καν συζητηθεί στην επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου και την οποία συνυπογράφουν οι Πράσινοι και ένας Ιρλανδός ευρωβουλευτής της GUE/NGL, γίνεται ξαφνικά πρώτη είδηση. Στο ίδιο έγγραφο που επικαλείται η ΝΔ, αποδεικνύεται ότι κανένας ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει υπογράψει αυτή την τροπολογία. Καλούμε τα ΜΜΕ που δημοσίευσαν το θέμα αυτό, δίχως να μπουν στον κόπο να διασταυρώσουν ο,τιδήποτε, να επανορθώσουν το συντομότερο. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί την εθνική γραμμή της χώρας μας, η οποία ζητά ένα αντικειμενικό επαναϋπολογισμό των άμεσων ενισχύσεων ανά κράτος-μέλος, λαμβάνοντας υπόψη ένα ευρύ φάσμα παραμέτρων, όπως η αναλογία γεωργικού εισοδήματος από άλλες οικονομικές δραστηριότητες, τα είδη των καλλιεργειών, το μέγεθος και η ανταγωνιστικότητα των εκμεταλλεύσεων, το επίπεδο στήριξης ανά εκμετάλλευση, το κόστος των εισροών και τα ποσά που μεταφέρθηκαν από τον 1ο στον 2ο Πυλώνα με ευθύνη του κράτους μέλους. Υπενθυμίζουμε στη κα Αραμπατζή και τη ΝΔ ότι οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν στηρίζουμε όπως συκοφαντικά αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ, αλλά είμαστε και ριζικά αντίθετοι σε αυτό που επικαλείται, γιατί αντιστρατεύεται πλήρως τα συμφέροντα της Ελλάδας και των Ελλήνων αγροτών».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •