«Ένας ιππότης για τη Βασούλα» από την ερασιτεχνική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών

Το έργο «ένας ιππότης για τη Βασούλα» θα παρουσιαστεί από το Β’ τμήμα της ερασιτεχνικής σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών στις 6 και 7 Απριλίου 2019 και ώρα 9.00 το βράδυ, στην Κεντρική Σκηνή των «Αστεριών».

Το Β’ τμήμα της Ερασιτεχνικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών επέλεξε και παρουσιάζει την ελληνική κωμωδία «ΕΝΑΣ ΙΠΠΟΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΟΥΛΑ» των Α. Γιαλαμά – Κ. Πρετεντέρη, το οποίο πρώτη φορά ανέβηκε στην Ελληνική σκηνή το 1967 από τον θίασο της Τζένης Καρέζη στο θέατρο Αττικό.

Έναν χρόνο μετά το 1968 μεταφέρεται στον κινηματογράφο σε παραγωγή της Φίνος Φίλμ και σκηνοθεσία- κινηματογραφική διασκευή Γιάννη Δαλιανίδη .

Η Βασούλα είναι μια φτωχή κοπέλα που εργάζεται ως γραμματέας, συνοδός, αλλά και αναγνώστρια μιας ιδιότροπης ηλικιωμένης κυρίας, της κυρίας Κλειούς, η οποία λατρεύει τα ιπποτικά μυθιστορήματα και ζει απομονωμένη στη βίλα της, μαζί με τον πιστό της υπηρέτη, τον Αριστείδη. Κάποια μέρα που η κυρία Κλειώ απουσιάζει, η Βασούλα δέχεται την επίσκεψη ενός ζευγαριού, της Πόπης και του Μήτσου Μπεζεσθένη, οι οποίοι της ζητούν να τους φιλοξενήσει. Η ξαφνική επιστροφή της κυρίας Κλειούς προκαλεί μεγάλη αναστάτωση και αναγκάζει τη Βασούλα να συστήσει τον Μήτσο σαν άντρα της, ο οποίος είναι ναυτικός και λείπει συχνά. Όταν η κυρία Κλειώ πεθαίνει και αφήνει την περιουσία της στη Βασούλα, στη διαθήκη της την αποκαλεί «σύζυγο Δημητρίου Μπεζεσθένη». Τώρα λοιπόν αρχίζουν τα προβλήματα, τα οποία δεν λύνονται παρά μόνο όταν η Βασούλα παντρευτεί τον Μήτσο, ο οποίος στο μεταξύ έχει χωρίσει με την Πόπη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Σκηνοθεσία : Καλλιόπη Ευαγγελίδου
Σκηνικά : Λιάνα Σπυριδωνίδου
Ζωγραφική εκτέλεση : Δημ. Μπραϊκίδης
Φωτισμοί : Μιχάλης Κουβόπουλος

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Δαφνοτίδης Αναστάσης
Δερέμπεη Νάντια
Καλαμπαλίκα Πηνελόπη
Κιουτσούκη Ηλιάνα
Κουντουρά Αλεξάνδρα
Κρυωνάς Βασίλης
Παπαδόπουλος Νίκος
Πολυβακίδου Νίτσα
Ράπτης Μάκης

Τα έσοδα της παράστασης του Σαββάτου 6 Απριλίου δα δοθούν για να καλύψουν μέρος των εξόδων των μαθητών του 5ου Γυμνασίου Σερρών που διακρίθηκε και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα τον Μάιο με το έργο «Ελένη» του Ευριπίδη στο Διεθνές Φεστιβάλ Νέων Αρχαίου Δράματος που γίνεται στο Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο Palazzolo Acreide των Συρακουσών.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Σερρών.

Κοινοποίηση