Υποψήφιος ο πρώην Πρόεδρος του ΤΕΙ Σερρών Δ. Πασχαλούδης με τον Αλ. Χρυσάφη

Την υποψηφιότητά του, στο πλευρό του υποψηφίου Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη, ανακοίνωσε ο οικονομολόγος- κοινωνιολόγος και πρώην Πρόεδρος του ΤΕΙ Σερρών Δημήτρης Πασχαλούδης.

Όπως τόνισε ο κ. Πασχαλούδης, έχει εκφράσει επανειλημμένως το ενδιαφέρον του και τον προσανατολισμό του για την τοπική αυτοδιοίκηση, υπογραμμίζοντας ότι παρά την κρίση του αξιακού μας συστήματος, η αυτοδιοίκηση ως θεσμός εξακολουθεί να έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών γιατί έρχεται σε άμεση επαφή με τους ανθρώπους, τα προβλήματά και τις ανησυχίες τους.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Πασχαλούδης επεσήμανε τα εξής:

«Η πολύχρονη εμπειρία μου ως καθηγητής και πρόεδρος του ΤΕΙ Σερρών, ως άνθρωπος με πείρα στην αυτοδιοίκηση, ως επιστήμονας και ως ανήσυχος/προβληματιζόμενος/σκεπτόμενος πολίτης δεν μου επιτρέπεται να μένω παθητικός θεατής μιας πραγματικότητας που δεν μας αξίζει.

Μετά από πολλές συζητήσεις και επαφές με πολίτες, υποψηφίους συμβούλους και υποψηφίους δημάρχους και με το σκεπτικό ότι δεν είναι οι ικανότητές μας αυτές που δείχνουν ποιοί πραγματικά είμαστε, αλλά είναι οι επιλογές μας, αποφάσισα στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου να συστρατευτώ με τη «Συμμαχία Σερραίων», στο πλευρό του Αλέξανδρου Χρυσάφη.
Αποφάσισα να συμμετάσχω σε μια νέα, ενωτική, αυτοδιοικητική προσπάθεια. Μια προσπάθεια όπου οι »σύμμαχοι Σερραίοι» φιλοδοξούμε να συνθέσουμε δυνάμεις και ανθρώπους, αξίες και ιδέες. Ν αναμετρηθούμε με όσα μας κρατάνε πίσω. Να εκφράσουμε μια νέα αντίληψη για τη συμμετοχή στα κοινά και τη διαφάνεια στη λήψη των αποφάσεων.

Επικεφαλής αυτής της προσπάθειας είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο γνωριζόμαστε χρόνια και έχουμε συνεργαστεί με αποτελεσματικότητα στο παρελθόν.
Πιστεύω ότι η εκλογή του Αλέξανδρου Χρυσάφη, ενός ανθρώπου αυτοδημιούργητου, πετυχημένου, με καθαρό και ποιοτικό λόγο, με συναινετική διάθεση και γνώση των αναπτυξιακών προκλήσεων μέσω προγραμμάτων και πρωτοβουλιών αποτελεί την καλύτερη απάντηση του Δήμου μας για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Θεωρώ ότι η »Συμμαχία Σερραίων» έχει μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή στρατηγική με σοβαρό σχεδιασμό, διαφάνεια, αποφασιστικότητα και μια ξεκάθαρη στρατηγική στόχευση, που κατά την άποψη μου δεν μπορεί παρά να έχει ως στόχο την βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη με επίκεντρο τον πολίτη και τις ανάγκες του.
Ενώνω και εγώ τις δυνάμεις μου με αυτή την ομάδα, για έναν Δήμο αντάξιο των ανθρώπων του, λειτουργικό και καινοτόμο.
Ευχαριστώ τον Αλέξανδρο Χρυσάφη και τους »Συμμάχους Σερραίους» που μου δίνουν την ευκαιρία να προχωρήσω δίπλα τους.
Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα σας απογοητεύσω με τη στάση μου, με τα λεγόμενα μου, με τις πράξεις μου».

0 Shares