Ο απολογισμός δράσεων του Δήμου Σιντικής με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων

Η Παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων δεν είναι γιορτή. Είναι μία μέρα για να μας υπενθυμίζει ότι ο σεβασμός απέναντί τους αποτελεί καθήκον και υποχρέωση όλων μας. Ο καθένας από εμάς οφείλει να ευαισθητοποιηθεί για την εξάλειψη του φαινομένου της βίαιης συμπεριφοράς απέναντί τους.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Σιντικής, τονίζονται τα εξής:

«Ο Δήμος Σιντικής ανταποκρινόμενος στις υποχρεώσεις του έχει συστήσει πενταμελή επιτροπή και συνεργία για την καθημερινή διαχείριση των αδέσποτων σε άριστη συνεργασία με τον φιλοζωικό σύλλογο Σιντικής. Επιπλέον, έχει συνάψει συμβάσεις με κτηνιάτρους κι έχει προβεί σε ένα μεγάλο αριθμό στειρώσεων, εμβολιασμών, τσιπαρισμάτων και αποπαρασιτώσεων ενώ δεν ήταν και λίγα τα περιστατικά θανατώσεων και ατυχημάτων. Όλα αυτά όμως δεν αποτελούν πανάκεια στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, το οποίο συνεχίζει να είναι έντονο και να απασχολεί όλους τους δήμους της χώρας. Η συμμετοχή και συνεργασία κάθε δημότη είναι πολύτιμη.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων, ο Δήμος Σιντικής τύπωσε ενημερωτικό φυλλάδιο, το οποίο θα διανείμει στους μαθητές όλων των σχολείων του Δήμου, προκειμένου να τους ενημερώσει για την προστασία, τη φροντίδα τους και τις συνθήκες ευζωίας. Διαμορφώνοντας την αντίληψη και την κουλτούρα των παιδιών μας διασφαλίζουμε ένα καλύτερο μέλλον για αυτά και τα ζώα.

Η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα δείχνει τον πολιτισμό και την παιδεία μιας κοινωνίας. Η εγκατάλειψή τους στο δρόμο, δεν μπορεί να θεωρείται λύση. Ας αναλάβουμε λοιπόν δράση όλοι μαζί».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •