Πλήθος κόσμου στην παιδική έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας στην Αλιστράτη

Την παιδική έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας από την συλλογή του Ιστορικού κ. Κων/νου Κοντού με την επιμέλεια και διοργάνωση της εικαστικού – καλλιτέχνη Χ. Χαρίσκου, με τίτλο «Η Αλιστράτη μέσα από τα μάτια των παιδιών», φιλοξενεί το Λαογραφικό Μουσείο της Αλιστράτης και θα συνεχίσει να φιλοξενεί μέχρι τη Μ. Πέμπτη.

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αγ. Αθανασίου Αλιστράτης, συνεχίζοντας τις δράσεις του στον πολιτισμό και στην παράδοση, καταθέτει ακόμη μια δράση διοργανώνοντας αυτή την πολιτιστική εκδήλωση με μόνο στόχο την διάδοση και την τεκμηρίωση της ιστορίας του τόπου μας.

Σε συνεργασία με την κ. Χαρίσκου, η οποία με κίνητρο την καταγραφή της ιστορίας, εμπνεύστηκε από το βιβλίο του κ. Κοντού και δημιούργησε μια έκθεση μαζί με τα παιδιά της ζωγραφικής, ένα ταξίδι στην ιστορία.

Μέσα από τα μονοπάτια των κτιρίων, της αγοράς, του σπηλαίου μια μικρή διαδρομή στην Αλιστράτη με σκοπό την διάδοση του πολιτισμού της ιστορίας στην νεότερη γενιά. Με τους χρωστήρες και τους καμβάδες, αλλά και με ασπρόμαυρα κομμάτια αρχιτεκτονικού σχεδίου, οδοιπορεί με τις φωτογραφικές μηχανές σαν μια προέκταση των ματιών της στην ιστορία, καταφέρνοντας να συλλαμβάνει και να μεταφέρει την πραγματικότητα γύρω της με μοναδικό τρόπο.

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε μια πρώτη επίσκεψη στον εκθεσιακό χώρο του λαογραφικού μουσείου ώστε οι μαθητές των σχολείων της Αλιστράτης να έχουν μια πρώτη γνωριμία με το αντικείμενο της διοργάνωσης.

Μια πληρέστερη ανάπτυξη του θέματος έγινε με την ομιλία του κ. Κοντού, και την παρουσίαση με βίντεο της συνέντευξης του και φωτογραφίες παιδιών την ώρα της ζωγραφικής το Σάββατο 20 Απριλίου. στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Αλιστράτης.

Την ομιλία τίμησαν υποψήφιοι βουλευτές των Σερρών του ΚΙΝ.ΑΛ, υποψήφιοι της περιφέρειας και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι στο τέλος της εκδήλωσης έδωσαν τα συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στον πρόεδρο του Πολιτιστικού και Μορφωτικού συλλόγου Αγ. Αθανασίου Αλιστράτης κ. Βασίλη Παπαδόπουλο, στην εικαστικό κα Χαρίσκου, στους δασκάλους και στα παιδιά.

Το ψηφιακό αρχείο θα δοθεί στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

Κατόπιν τα παιδιά των τμημάτων της ζωγραφικής παρέλαβαν της βεβαίωση τους για συμμετοχή τους στην έκθεση ζωγραφικής.

Ακολούθησε η παρουσίαση εργασίας του δημοτικού σχολείου με την επίβλεψη του Βασίλη Μαλλέ δάσκαλο της πέμπτης Δημοτικού.

Η ομιλία είχε πολύ μεγάλη επιτυχία σας ευχαριστώ που δώσατε το παρόν με την παρουσία σας!

Η έκθεση θα λειτουργεί Μ. Δευτέρα έως και Μ. Πέμπτη από 5-7 και 30 Απριλίου 5-7.

Κοινοποίηση