Υπογραφή σύμβασης για έργα οδοποιίας 5 εκ.ευρώ στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών

Στην υπογραφή σύμβασης για έργα οδοποιίας στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών προχώρησε το πρωί της Πέμπτης 2 Μαΐου 2019 ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης με τον ανάδοχο του έργου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το υποέργο βελτίωση-επισκευή υφιστάμενων οδοστρωμάτων οδικού δικτύου Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, που προβλέπει εργασίες συντήρησης στο υφιστάμενο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο στους οδικούς άξονες:

1. Ν.Ζίχνη-Αλιστράτη-Όρια Ν.Δράμας, που διέρχεται μέσα από τα γεωγραφικά όρια του Δήμου Ν.Ζίχνης

2. Σέρρες-Νιγρίτα-Αμφίπολη-Όρια Νομού Θεσσαλονίκης ,ο οποίος ξεκινά από το Δήμο Σερρών και διέρχεται από τον Δήμο Βισαλτίας και τον Δήμο Αμφίπολης.

Η παρούσα μελέτη εκπονήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων . Σύμφωνα με το πρόγραμμα προτείνεται προϋπολογισμός 30 εκ.ευρώ για την υλοποίηση του έργου «Έργα βελτίωσης-επισκευής υφιστάμενων οδοστρωμάτων εθνικού και επαρχιακού δικτύου της Π.Κ.Μ.». Από την κατανομή της πίστωσης ποσό ύψους 5 εκ. ευρώ θα διατεθεί για την εκτέλεση του προαναφερθέντος υποέργου που αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης έκανε λόγο για ένα έργο που θα συμβάλλει σημαντικά στην βελτίωση των οδικών αξόνων. Οι εργασίες που προβλέπονται να γίνουν είναι

Καθαρισμός και μόρφωση τάφρων εκατέρωθεν των οδικών αξόνων και σε ολόκληρο το μήκος του δρόμου με μηχανικά μέσα ή και χειρονακτικά.

Καθαρισμός των φρεατίων, των τεχνικών και απομάκρυνση των πάσης φύσεως προσχώσεων, με μηχανικά μέσα ή χειρονακτικά.

Άρση καταπτώσεων ή κατολισθήσεων εδάφους οποιασδήποτε φύσεως από τα πρανή ορυγμάτων ή επιχωμάτων των υφιστάμενων οδών, με την μεταφορά των προϊόντων σε οποιαδήποτε απόσταση.

Στα τμήματα του οδικού δικτύου που έχουν υποστεί μικρή καθίζηση κα το οδόστρωμα έχει υποστεί αποσύνθεση, μετά την αποξήλωση του οδοστρώματος, θα γίνει ανακατασκευή της οδοστρωσίας.

Στις θέσεις των οδικών αξόνων όπου παρατηρούνται έντονες ρηγματώσεις, κοιλώματα ή κυρτώματα, γήρανση της επιφάνειας και οι οποίες είναι επικίνδυνες για την κίνηση των οχημάτων , θα υπάρξει φρεζάρισμα και έλεγχος της βάσης οδοστρωσίας και στη συνέχεια αποκατάσταση με ισοπεδωτική στρώση ασφαλτομίγματος , σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη σύνθεσης.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της αναδόχου εταιρίας ΤΕΚΑΛ Α.Ε. Παναγιώτης Σαλτάκος , τόνισε πως η εταιρία είναι έτοιμη να αρχίσει αμέσως τις εργασίες σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης του έργου ορίζεται στους 18 μήνες , με τον Αντιπεριφερειάρχη και τον ανάδοχο ωστόσο να εκτιμούν πως θα έχει ολοκληρωθεί πριν την εκπνοή του 18μηνου.

Κοινοποίηση