Ποιος είναι ο Κλ. Κοτσακιαχίδης- Η μέχρι τώρα πορεία του στην τοπική αυτοδιοίκηση

Ο Δήμαρχος Ηράκλειας και εκ νέου υποψήφιος Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης γεννήθηκε το 1961 στο Λιθότοπο Σερρών όπου ζει μόνιμα με την οικογένειά του.

Ο πατέρας του, Ιωάννης Κοτσακιαχίδης, ήταν ιερέας Λιθοτόπου, ενώ η μητέρα του Παρασκευή Γεωργιάδου, γεννήθηκε στη Κοίμηση.

Είναι παντρεμένος με τη νηπιαγωγό Φρειδερίκη Παπαδοπούλου και έχει τρία παιδιά. Τον Γιάννη, πτυχιούχο του τμήματος Οικονομικών Επιστημών Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακό στη Στρατηγική Διοικητική Λογιστική & Χρηματοοικονομική Διοίκηση, την Παρασκευή, πτυχιούχο του παιδαγωγικού τμήματος του Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακές σπουδές στις Επιστήμες της αγωγής – ειδική εκπαίδευση, και τη Χαρίκλεια φοιτήτρια του τμήματος μουσικών σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Αποφοίτησε από την παιδαγωγική ακαδημία Θεσσαλονίκης το 1986 και η οργανική του θέση είναι στο 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Χειμάρρου Σερρών.

Από το 1987 ως το 1990 εργάστηκε σε πρόγραμμα της Ν.Ε.Λ.Ε. Στη συνέχεια ,ως προϊστάμενος του Δημοτικού Σχολείου Λιθοτόπου για αρκετά χρόνια, οργάνωσε με τους γονείς το Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων, βοηθώντας αποτελεσματικά στον εξοπλισμό, τη συντήρηση και την πλήρη ανακατασκευή του σχολείου. Με τη βοήθεια της Νομαρχίας κα της κοινότητας Λιθοτόπου ολοκληρώθηκε η ανέγερση της Β.Α. πτέρυγας του Δημοτικού Σχολείου.

Ανήκει στους εμπνευστές της ιδέας, αλλά και στους δημιουργούς και μετόχους του Ξενοδοχειακού – Οικοτουριστικού συγκροτήματος «Ερωδιός Α.Ε.» στο Λιθότοπο Σερρών, το οποίο συμβάλλει στην τουριστική αναβάθμιση της περιοχής και την ανάδειξη της λίμνης Κερκίνης μέσω της προσέλκυσης επισκεπτών, μαθητών, περιβαλλοντικών ομάδων κλπ.

Η ενασχόλησή του με τα κοινά ξεκινάει το 1986 με την ενεργό του δράση από τη θέση του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιθοτόπου και της ποδοσφαιρικής ομάδας «Δόξα» Λιθοτόπου.

Το 1994 αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εκλέγεται κοινοτικός σύμβουλος της τότε κοινότητας Λιθοτόπου με πρόεδρο τον κ. Σιδηρόπουλο Νικόλαο. Η πρόκληση των Καποδιστριακών Δήμων δε τον αφήνει αδιάφορο.

Το 1998 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ηράκλειας με Δήμαρχο το γιατρό κ. Σαμαρά Χρήστο και υπηρετεί στο Δήμο για δυο χρονιά από τη θέση του Αντιδημάρχου και άλλα δυο ως δημοτικός σύμβουλος. Το 2002 θέτει για πρώτη φορά υποψηφιότητα ως Δήμαρχος, όπου από τη θέση της Ελάσσονος αντιπολίτευσης προσπάθησε να συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία της δημοτικής αρχής, ασκώντας γόνιμη και εποικοδομητική αντιπολίτευση.

Το 2006 εκλέγεται Δήμαρχος Ηράκλειας με το συνδυασμό «Δημιουργική Συναίνεση» και συμμετέχει ως μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τ.Ε.Δ.Κ. Σερρών και του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάδειξη της λίμνης Κερκίνης.

Το 2010 επανεκλέγεται Δήμαρχος του Διευρυμένου Καλλικρατικού Δήμου Ηράκλειας, Σκοτούσσας, και Στρυμονικού. Ταυτόχρονα συμμετέχει ως εκλεγμένο μέλος, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Κεντρικής Μακεδονίας, στο εποπτικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), διατελώντας πρόεδρος έως 31 Μαρτίου 2013, καθώς και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης Ελλάδας (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) κατέχοντας τη θέση του Γενικού Γραμματέα.

Επίσης, από το 2011 έως 31 Δεκεμβρίου του 2013 διατελεί Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Στερεών Αποβλήτων Ν Σερρών (Ε.Σ.Α.Ν.Σ.).

Το 2014 εκλέγεται για τρίτη συνεχή θητεία στο θώκο του Δημάρχου, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. αλλά και στο Δ.Σ. του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε.

Επίσης επανεκλέγεται το 2014 στην Ε.Δ.Ε.Υ.Α. την οποία υπηρετεί ως γενικός γραμματέας επί εννέα συνεχόμενα χρόνια. Τα τελευταία πέντε χρόνια εκλέγεται Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού της Κ.Ε.Δ.Ε.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •