Π. Πετρίδης: «Η ελπίδα που διακρίνω στον κόσμο είναι το… συμβόλαιό μου»

Τον δημαρχιακό θώκο της Αμφίπολης είναι έτοιμος να διεκδικήσει ο κ. Πέτρος Πετρίδης.

Σε συνέντευξή του στο Infonews24 ο κ. Πετρίδης μίλησε για την επιστροφή στα γνώριμα… λημέρια της τοπικής αυτοδιοίκησης, για τον τύμβο Καστά, για τις προτεραιότητες του συνδυασμού, για τα μηνύματα που λαμβάνει κατά την προεκλογική περίοδο, ενώ στέλνει και το δικό του μήνυμα στους ψηφοφόρους.

Ερ.: Κ. Πετρίδη, επιστροφή στα γνώριμα «λημέρια» της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τι ήταν αυτό που σας έκανε να ηγηθείτε ψηφοδελτίου για το Δήμο Αμφίπολης;

Π.Π.: Έχω πει πολλές φορές ότι η Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας θεσμός που όταν τον υπηρετείς σωστά, γίνεται έρωτας. Είναι η πλησιέστερη εξουσία στον πολίτη κι όταν την ασκείς επ’ ωφελεία του, απολαμβάνεις την αναγνώρισή και την εκτίμησή του, εκτός φυσικά των ολίγων αχάριστων που υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, όσο υφίσταται το ανθρώπινο γένος. Αυτή ακριβώς την κατάσταση έζησα όλα αυτά τα χρόνια που απείχα αλλά παρακολουθούσα από κοντά τα τεκταινόμενα στον Καλλικρατικό πλέον Δήμο Αμφίπολης. Αφ’ ενός την αγάπη του κόσμου κι αφετέρου την απογοήτευση του από την διάδοχη κατάσταση, κυρίως των τελευταίων χρόνων. Κι επειδή το σαράκι της πολιτικής εγκαταλείπει τον πολιτικό μαζί με την ψυχή του, ήταν εύκολο να ξαναζωντανέψει κάτω από τις παραινέσεις και τις προτροπές του κόσμου να ξανασχοληθώ. Η δυνατότητα κατάθεσης λοιπόν ενός ψηφοδελτίου σύμφωνα με τα μέτρα και τα σταθμά που εγώ έβαλα ως όρο, με ανθρώπους ορεξάτους, ικανούς, ανιδιοτελείς και ερωτευμένους με τον τόπο μας και τους κατοίκους του, ήταν το δώρο που πήρα για τα γενέθλιά μου από όλες και όλους που το συγκροτούν. Επ’ ευκαιρία να τους ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου και να τους διαβεβαιώσω ότι θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης τους.

Ερ.: Η αδιαφορία της κεντρικής εξουσίας για το μεγαλειώδες μνημείο του τύμβου Καστά, είναι κάτι που μας πληγώνει όλους. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να πράξει η τοπική αυτοδιοίκηση για την ανάδειξή του;

Π.Π.: Ο χειρισμός του μεγαλειώδους πράγματι μνημείου του Τύμβου Καστά, τόσο από την κεντρική εξουσία, όσο κι από τους τοπικούς παράγοντες ήταν και εξακολουθεί να είναι λανθασμένος, αναποτελεσματικός και μοιραίος για την προοπτική ανάπτυξης για τον τόπο μας. Ένα τόσο σοβαρό θέμα, δυστυχώς αντιμετωπίσθηκε ως μέσο προσωπικής προβολής, με όρους τηλεθέασης και τις περισσότερες φορές ως θέμα που πουλάει μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές και παράθυρα. Ένα τέτοιο θέμα χρειάζεται σοβαρή και υπεύθυνη αντιμετώπιση, με επιχειρήματα που πείθουν κι όχι με κραυγές, λεονταρισμούς και άλματα στο κενό. Η αξιοποίηση, η προβολή και η επισκεψιμότητα του χώρου, μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα στην οικονομική ανάπτυξη, όχι μόνο της περιοχής, αλλά ολόκληρης της χώρας. Η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να πετύχει πολλά, αρκεί να πείσει και να πιέσει με επιχειρήματα και σοβαρότητα για τα οφέλη, τόσο τα οικονομικά όσο και τα εθνικά, από την ανάδειξη του ήδη αποκαλυφθέντος μνημείου, που είναι όχι απλά μεγάλο αλλά και μοναδικό. Πρέπει να τονίσω όμως, ότι το μνημείο αυτό είναι η αιχμή του δόρατος του πλούσιου τουριστικού προϊόντος που διαθέτει ο Δήμος Αμφίπολης και που αξίζει να αναδειχθεί και να προβληθεί συνολικά (Αρχαιολογικός χώρος, ιστορικότητα, θρησκευτικός τουρισμός, θάλασσα, ποτάμια, βουνό κλπ).

Ερ.: Ποιες πιστεύετε ότι είναι οι προτεραιότητες για το Δήμο Αμφίπολης;

Π.Π.: Δεν μπορείς να μιλάς με αόριστα και ατεκμηρίωτα «θα» όταν δεν γνωρίζεις την πραγματική κατάσταση ενός Δήμου τόσο σε οικονομικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο. Με την ελπίδα ότι αυτά που ακούγονται είναι υπερβολές, θα διακινδυνεύσω να απαριθμήσω κάποιες βασικές προτεραιότητες που έχουμε ως δημοτική παράταξη και είναι:
α) Οικονομικό και διοικητικό νοικοκύρεμα του Δήμου
β) Καθημερινότητα του πολίτη, που θέλει λίγα λεφτά και πολλή δουλειά
γ) Αξιοποίηση ευρωπαϊκών και κρατικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων
δ) Αξιοποίηση τουριστικού προϊόντος της περιοχής
ε) Δράσεις για αύξηση του αγροτικού εισοδήματος
στ) Μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (Τρίτη ηλικία, ΑμεΑ κλπ)
ζ) Μέριμνα για στήριξη των νέων ανθρώπων αλλά και των επαγγελματιών του Δήμου.

Ερ.: Ποια είναι τα μηνύματα που παίρνετε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου;

Π.Π.: Η ανταπόκριση του κόσμου, τόσο αυτών που γνώρισαν και έζησαν την δημαρχιακή μου θητεία την περίοδο 2003 – 2010, όσο κι αυτών που έμαθαν για τον τρόπο διοίκησης και τα αποτελέσματά της, είναι όχι απλά μεγάλη αλλά και συγκινητική. Είναι μεγάλη υπόθεση η αναγνώριση για το παρελθόν αλλά ακόμη μεγαλύτερη υπόθεση, η ελπίδα για το αύριο. Αυτή την ελπίδα διακρίνω στα μάτια του κόσμου που με πλησιάζει κι αυτή η ελπίδα αποτελεί το συμβόλαιο μου, αλλά και της παράταξής μου, μαζί τους. Θα καταβάλλω όλες μου τις δυνάμεις να μην τους απογοητεύσω, αν είμαι η επιλογή τους.

Ερ.: Τι μήνυμα θέλετε να στείλετε στους ψηφοφόρους;

Π.Π.: Η ευθύνη της ειλικρίνειας, της σοβαρότητας, της υπευθυνότητας και της αποτελεσματικότητας είναι δική μου και των συνεργατών μου. Η ευθύνη της επιλογής είναι δική τους. Το μέλλον του τόπου και το αύριο το δικό τους, είναι στενά συνδεδεμένο με την επιλογή τους.

Κοινοποίηση