Παγκόσμιο φεστιβάλ πολεμικών τεχνών στις Σέρρες

«Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών αποτελεί θεσμό για το Δήμο Σερρών, διεξάγεται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία πέντε χρόνια και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των αθλητών αλλά και των φιλάθλων από όλη την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού.

Οι πολεμικές τέχνες διδάσκουν την πειθαρχία, τον σεβασμό, τονώνουν την αυτοπεποίθηση, προσφέρουν στον ασκούμενο σωματική αλλά και πνευματική εξέλιξη», δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη 8 Μαΐου με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών Θωμά Σμιάρη και τον Πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ Χατζημαργαρίτη Μαργαρίτη.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι ο Δήμος Σερρών και ο ΟΠΑΚΠΑ, η Ελληνική Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών, ο αθλητικός σύλλογος Δίας Σερρών και ο γυμναστικός σύλλογος Ερμής Ηράκλειας.

Πάνω από 500 αθλητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συμμετάσχουν στο τριήμερο 10- 11-12 Μαΐου .

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας κ. Σμιάρης αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Σερρών και τον πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ είπε ότι στις Σέρρες η Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών βρήκε ένα φιλόξενο περιβάλλον, ιδανικό για να αναπτυχθούν μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις όπως το Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών.

Να σημειώσουμε πως στη διοργάνωση συμμετέχουν αθλητές από 5 έως 40 ετών, από 15 χώρες του κόσμου και διαγωνίζονται σε 10 διαφορετικά αθλήματα πολεμικών τεχνών. Το παρών στη συνέντευξη τύπου έδωσαν και οι προπονητές των διοργανωτών Συλλόγων κ. Καλαϊτζής και κ. Βλαχάκης, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον Δήμο Σερρών και την Ομοσπονδία για τη διοργάνωση.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •