Χρ. Παπαστεργίου για Τζιτζικώστα: “Λόγια, μεγάλα λόγια. Πράξεις μηδέν.”

Tο πλήρες ψηφοδέλτιο της παράταξης “Πράξεις για τη Μακεδονία” για το νομό Σερρών παρουσίασε ο υποψηφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Παπαστεργίου το απόγευμα της Τρίτης 7 Μαϊου. Στην αρχή ο ο τεως δήμαρχος Σερρών Ζήσης Μητλιάγκας ως επικεφαλής της ομάδας προγράμματος για το νομό Σερρών ανέφερε τα βασικά σημεία του. Στην τοποθέτησή του ο κος Μητλιάγκας ανέφερε:“Προτεραιότητα πρέπει να είναι η εκπόνηση υδρογεωλογικής μελέτης ώστε έγκαιρα να αναδειχθούν οι ανάγκες έργων λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής ώστε με αειφορία να συνεχίσει απρόσκοπτα η παραγωγή στο νομό. Προτεραιότητα είναι η δημιουργία αρχαιολογικού πάρκου στην Αμφίπολη με επίκεντρο τον λόφο Καστά με παράλληλη τουριστική αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νομού όπως η Κερκίνη,το Άγγιστρο,το σπήλαιο της Αλιστράτης,τις θάλασσες και τους ορεινούς όγκους. Είναι γνωστό ότι χρειάζεται άμεσα βελτίωση το άθλιο οδικό δίκτυο,που είναι χωρίς επαρκή φωτισμό,διαγραμμίσεις και χωρίς συνθήκες ασφάλειας” 

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Χρήστος Παπαστεργίου άσκησε δριμεία κριτική για την οπισθοχώρηση όπωε είπε που συντελέσθηκε με τις διοικήσεις Ψωμιάδη-Τζιτζικώστα, με στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ και την ίδια την περιφέρεια. Ανέφερε χαρακτηριστικά την υποχώρηση από την 7η στην 9η θέση σε σχέση με το ΑΕΠ και τις άλλες περιφέρειες και τον πρωταθλητισμό στην ανεργία και την φυγή νέων στο εξωτερικό. “Είναι φανερή η έλλειψη ενημέρωσης για τις σύγχρονες τάσεις παραγωγής με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και συμπράξεων προκειμένου να υπάρχουν ανταγωνιστικά ποιοτικά προιόντα,προς όφελος των παραγωγών και όλης της αλυσίδας μεταποίησης και εμπορίας. Άμεση προτεραιότητα είναι η δημιουργία προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας και υδάτων για την μείωση κόστους παραγωγής. Είναι φανερή σε όλους η έλλειψη πολιτικής , συνεργειών και προβολής των προιόντων του νομού Σερρών. Είναι φανερή επίσης η έλλειψη οργανωμένου σχεδίου τουριστικής προβολής και αξιοποίησης των μνημείων και των περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους του νομού.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην Αμφίπολη και την μη αξιοποίησή της από τον κατά τα άλλα “Μακεδονομάχο” περιφερειάρχη όπως χαρακτήρισε τον κο Τζιτζικώστα: “Ο κ.Τζιτζικώστας είχε δημόσια δεσμευτεί ότι θα μηνύσει το υπουργείο πολιτισμού για την μή απορρόφηση κονδυλίων για την ανάδειξη του λόφου Καστά ξεχνώντας να αναφερθεί στην μη έγκαιρη αξιοποίηση αντίστοιχων προγραμμάτων εκ μέρους του. Λόγια,μεγάλα λόγια.Πράξεις μηδέν.”

Κατόπιν παρουσίασε τον συνδυασμό της παράταξής του “Πράξεις για τη Μακεδονία”. Όπως είπε ο κος Παπαστεργίου πρόκειται για έναν συνδυασμό που απαρτίζεται από πολίτες που αγαπούν τον τόπο τους, θέλουν την πρόοδό του, θέλουν να δημιουργήσουν. Που δεν βολεύονται με το “ωχ αδελφέ”. Που θέλουν να συμμετέχουν, να αγωνιστούν για να γίνει η περιφέρειά μας τόπος ανάπτυξης και δημιουργίας.Να γίνει πιό ανθρώπινη. Να γίνει τόπος να ζείς. Τόπος για μια καλύτερη ζωή. “Πρόκειται για ένα συνδυασμό με πρόσωπα καταξιωμένα με τον μόχθο τους στην κοινωνία της Κεντρικής Μακεδονίας, με ανιδιοτελή προσφορά σε δραστηριότητές τους και τους συνανθρώπους μας”  σημείωσε ο κος Παπαστεργίου.

Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν οι:

-Αγγελίδης Χρήστος, Πρόεδρος ΕΚΑΒ

-Ανδρεάδης Θωμάς, Συνταξιούχος δημοσίου

-Βαλταδώρου Κέλυ, Δικηγόρος

-Βεργίδης Χαράλαμπος, Αγρότης

-Κούτρας Αθανάσιος, Κτηνοτρόφος

-Μανδαλαρίδης Ηλίας, Έμπορος

-Μαυροπούλου Ευθυμία, Υπάλληλος ΚΕΔΗΣ(Βοήθεια στο Σπίτι)

-Πουλτουρτζίδης Δημήτρης, Επιχειρηματίας

-Σαλματωνίδης Τριαντάφυλλος, Αναπληρωτής Γραμματέας ΠΟΕ- ΔΕΥΑ

-Σαμαρά Βασιλική, Κοινωνική λειτουργός

-Τρέντσιος Γεώργιος, Φαρμακοποιός

Κοινοποίηση