Αλ. Χρυσάφης: «Μια αποτελεσματική αυτοδιοίκηση είναι η λύση για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας»

Λίγες ημέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου, και η «μάχη» της διεκδίκησης κορυφώνεται.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εκλογική «μάχη» για το Δήμο Σερρών.

Ο κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης, είναι ένας εκ των διεκδικητών, υποψήφιος Δήμαρχος Σερρών και επικεφαλής της «Συμμαχίας Σερραίων».

Ο κ. Χρυσάφης σε συνέντευξή του στο Infonews24, μίλησε για όλα.

Ερ.: Κ. Χρυσάφη, με ποιες λέξεις θα χαρακτηρίζατε την προεκλογική περίοδο που διανύουμε;

Αλ.Χ.: Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου. Μέχρι στιγμής διανύουμε μια ήρεμη προεκλογική περίοδο και επικρατεί ο στοιχειώδης πολιτικός πολιτισμός. Εμείς ως «Συμμαχία Σερραίων» εστιάζουμε περισσότερο στο μέλλον και όχι στο παρελθόν. Δεν μας ενδιαφέρει η στείρα αντιπαράθεση για το τι έγινε και το τι δεν έγινε από άλλους στο χθες αλλά κυρίως μας ενδιαφέρει τι θα κάνουμε εμείς αύριο. Κατορθώσαμε να διαμορφώσουμε μια ατζέντα για το μέλλον του Δήμου που έχει να κάνει με έξυπνες λύσεις για την καθημερινότητα και για τη ζωή όλων μας στην πόλη και στα χωριά μας.
Εμείς δεν θα υποσχεθούμε τα πάντα στους πάντες, εμείς δεν θα λαϊκίσουμε, δεν θα προτείνουμε ανέφικτες λύσεις. Για αυτό και επιλέξαμε σε κάθε τι που θα πραγματοποιήσουμε να πούμε και τον τρόπο χρηματοδότησης αλλά και το πώς θα το κάνουμε.

Ερ.: Όλοι μας συνηθίζουμε να μιλάμε για την κρισιμότητα των εκλογών. Ποιο είναι το διακύβευμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης;

Αλ.Χ.: Ειδικά αυτές οι εκλογές δεν είναι απλώς κρίσιμες αλλά καταλυτικές τόσο για εμάς όσο και για την επόμενη γενιά. Η ολοκλήρωση του τρέχοντος ΕΣΠΑ είναι μια τεράστια πρόκληση για αυτούς που μπορούν να το αξιοποιήσουν. Η μόνιμη επωδός δεν μας φτάνουν τα χρήματα για έργα και δράσεις μπορεί να απαντηθεί μόνο με την αξιοποίηση χρηματοδοτικών ευρωπαϊκών εργαλείων που υπάρχουν. Άρα στην ηγεσία της δημοτικής αρχής θα πρέπει να βρεθεί μια ομάδα η οποία θα πρέπει και θα θέλει αλλά και θα ξέρει να βρίσκει πόρους για όλα αυτά τα έργα που είναι απαραίτητα για την πόλη μας.

Ερ.: Τι το διαφορετικό έρχεται να προσφέρει η «Συμμαχία Σερραίων»;

Αλ.Χ.: Η Συμμαχία Σερραίων είναι η μοναδική πολυσυλλεκτική, νέα παράταξη που συμμετέχει σε αυτές τις εκλογές. Οι άνθρωποι μας προέρχονται από όλες τις πολιτικές, κοινωνικές, γεωγραφικές, ηλικιακές, πολιτιστικές ομάδες του τόπου μας και είμαι περήφανος που έχουν ενεργοποιηθεί άνθρωποι κυρίως νέοι που ασχολούνται πρώτη φορά με την αυτοδιοίκηση. Ξέρετε ότι έχουμε το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας από όλα τα ψηφοδέλτια και αυτή ήταν μια συνειδητή επιλογή. Προσωπικά αρνήθηκα υποψηφιότητες υπέργηρων πολιτικών καθώς και λεγόμενων «σταρ» της αυτοδιοίκησης που έβαζαν όρους και προϋποθέσεις για τη συμμετοχή τους. Τέτοιου είδους συμμετοχές δεν με εκφράζουν και κυρίως δεν εκφράζουν την κοινωνία. Για αυτό επέλεξα νέους ανθρώπους με νέα, διαφορετική νοοτροπία. Πέρα όμως της ομάδας πιστεύω ότι πρέπει να εκπέμψουμε ένα στίγμα σοβαρότητας και ειλικρίνειας απέναντι στους πολίτες.

Ερ.: Ο ψηφοφόρος γιατί πρέπει να πιστέψει στις δυνατότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης, όταν βλέπει ότι το κράτος γύρω του είναι «μισογκρεμισμένο»;

Αλ.Χ.: Ο πυρήνας των λύσεων και των προβλημάτων της καθημερινότητας είναι η τοπική αυτοδιοίκηση. Από εκεί ξεκινάνε και τελειώνουν τα πάντα. Άρα μια αξιόπιστη, δυνατή και αποτελεσματική αυτοδιοίκηση είναι η απάντηση και η λύση για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας. Μπορεί οι εθνικοί πόροι να έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια αλλά έχουν αυξηθεί οι δυνατότητες και τα χρηματοδοτικά μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση κι εκεί βρίσκεται η μεγάλη πρόκληση.

Ερ.: Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε προς τους ψηφοφόρους;

Αλ.Χ.: Σε αυτές τις εκλογές θεωρώ ότι όλοι μας πρέπει να αποφασίσουμε με τη λογική και να μην παρασυρθούμε από κραυγές που παραπέμπουν στο παρελθόν. Πρέπει να συμμαχήσουμε με το μέλλον για το μέλλον!

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •