Διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας-Βουλγαρίας: Δημιουργώντας έναν ενιαίο τουριστικό προορισμό

Θεματική εκδήλωση με τίτλο «Διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας-Βουλγαρίας: δημιουργώντας έναν ενιαίο τουριστικό προορισμό» διοργανώνει το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 και ώρα 13:00 στις Σέρρες, στο συνεδριακό χώρο του Ξενοδοχείου Elpida Resort (Εξόχων 12, Σέρρες). Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνει η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα αναδειχθεί η πολιτιστική και περιβαλλοντική κληρονομιά της διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας και Βουλγαρίας, καθώς και οι προοπτικές για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη στη διασυνοριακή περιοχή, με τη συμβολή έγκριτων ομιλητών, επιστημόνων και εκπροσώπων φορέων.

Στο δεύτερο μέρος θα πραγματοποιηθεί Θεματική Παρουσίαση Γαστρονομίας με στόχο την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας της διασυνοριακής περιοχής και τη σύνδεσή της με την τουριστική ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα. Η θεματική εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου Borderless Culture το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A “Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020”.

Κοινοποίηση