Αρ. Παπαφωτίου: «Ούτε ζητήσαμε, ούτε επιδιώξαμε στήριξη από κόμματα»

Την πιο έξυπνη, ομολογουμένως, δήλωση, μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις στηρίξεις υποψηφίων, έκανε η υποψήφια Δήμαρχος Σερρών Αριάδνη Παπαφωτίου.

Τη στιγμή που οι ανακοινώσεις των υπολοίπων υποψηφίων που ανακοινώθηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζονται από «πανικό», τη δήλωση της κ. Παπαφωτίου χαρακτηρίζει η «ψυχραιμία».

Παρόλο που στην ανακοίνωσή της η υποψήφια Δήμαρχος Σερρών υποστηρίζει πως η δημοτική της παράταξη ούτε ζήτησε, ούτε επεδίωξε στηρίξεις από κόμματα, ωστόσο τονίζει πως προσεγγίζει θετικά τις στηρίξεις που εκφράστηκαν, παρότι η ίδια δεν ανήκει πολιτικά στο χώρο απ’ όπου προήλθαν.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της κ. Παπαφωτίου έχει ως εξής:

«Ως Δημοτική Κίνηση με απολύτως αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, δηλώνουμε χαμογελώντας ευγενικά πως αδυνατούμε να εκπροσωπήσουμε στις Δημοτικές εκλογές, κόμματα.
Στο ιδρυτικό μας κείμενο που είναι γνωστό σε όλους, το ξεκαθαρίσαμε εξαρχής:
“Μπορούμε να το καμαρώνουμε και να το φωνάζουμε: Η ΔΥΝΑΜΗ Σερραίων είναι μία ενωτική, δημοκρατική κίνηση, ΑΥΤΟΝΟΜΗ από κόμματα και κυβερνήσεις”.

Παρόλα αυτά και κουνώντας συγκαταβατικά το κεφάλι σε προεκλογικής φύσης κινήσεις που ούτε ζητήσαμε ούτε επιδιώξαμε, προσωπικά προσεγγίζω θετικά τις στηρίξεις που εκφράστηκαν παρότι η ίδια δεν ανήκω πολιτικά στον χώρο από όπου προήλθαν.

Αξιολογούνται, στον βαθμό που αποτελούν δήλωση εκτίμησης και απόλυτης αποδοχής των Αρχών και Αξιών μας αλλά και των καινοτόμων θέσεων και προτάσεών μας για τον Δήμο Σερρών.

Καταλήγοντας, ξαναλέω: Η απραξία, η διαπλοκή με τοπικά ΜΜΕ, ο κομματισμός, ο σκόπιμος διχασμός και η αδιαφάνεια είναι οι σταθεροί εχθροί μας, μαζί με τα συσσωρευμένα από την ανεπάρκεια των κρατούντων προβλήματα της πόλης και των χωριών μας.
Οι συνδημότες μας δεν ξεγελιούνται ούτε και φοβούνται.
Η αλλαγή στον δήμο Σερρών, θα γίνει. Με θηλυκό τρόπο».

Κοινοποίηση