Ποιος είναι ο υπ. δημοτικός σύμβουλος Σερρών Π. Καρυπίδης- Το «πλούσιο» βιογραφικό του

Ο κ. Παύλος Καρυπίδης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Σερρών με την παράταξη “ΣΕΡΡ.Α.Σ.” του κ. Στέφανου Φωτιάδη.

Ο Παύλος Καρυπίδης του Θεοφυλάκτου και της Θεοπίστης γεννήθηκε στο Χριστός Σερρών (σημερινή Τ.Κ. του Δήμου Σερρών) το 1960. Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Πεχλεβανίδου , καθηγήτρια Γαλλικών, και έχουν μια κόρη την Κωνσταντίνα, Διδάκτορα του Πανεπιστήμιου KUL Leuven του Βελγίου.

Το 1982 έλαβε το πτυχίο του Πολιτικού Μηχανικού Δομικών Έργων και το 1984 το πτυχίο του Πολιτικού Μηχανικού ‘Έργων Υποδομής από το Τ.Ε.Ι. (ΚΑΤΕΕ) ΣΕΡΡΩΝ.

Έκτοτε εργάζεται ως Πτυχ. Πολιτικός Μηχανικός – Ελεύθερος Επαγγελματίας κυρίως δε ως Εργολήπτης Δημοσίων Έργων με πιστοποιημένη εμπειρία στα ΜΕΚ Δ’ τάξης σε έργα Οικοδομικά, Υδραυλικά και Οδοποιίας, διατηρώντας τεχνικό γραφείο στη πόλη των Σερρών.

Το 1995 απέκτησε την ιδιότητα του εκπαιδευτικού ( πτυχίο ΠΑΤΕΣ-ΣΕΛΕΤΕ Θεσσαλονίκης ).

Είναι πιστοποιημένος Τεχνικός Ασφαλείας από το ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. .

Εκλέχτηκε Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΤΕΜ Ν. Σερρών για τέσσερις συνεχείς θητείες , από το 1989 έως και το 1999.

Υπήρξε επίσης εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίως Έργων Ν. Σερρών από το 1994 έως και το 2006 για πέντε συνεχόμενες θητείες , όπου υπηρέτησε τις θέσεις του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και του Γενικού Γραμματέα.

Εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος της Ν. Α. Σερρών τον Οκτώβριο του 2006 με τον συνδυασμό του Στέφανου Φωτιάδη για την περίοδο 2007-2010. Συμμετείχε στην επιτροπή Υποδομών της Ν.Α. Σερρών ως Αντιπρόεδρος την διετία 2007-2008. Ήταν μέλος του Τεχνικού Συμβουλίου του Νομού ως εκπρόσωπος της Νομαρχίας από το 2007 έως το 2010.

Παράλληλα κατά την ίδια περίοδο ήταν σύνεδρος της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (Ε.Ν.Α.Ε.).

Αποκορύφωμα της παρουσίας του στα πράγματα της Νομαρχίας Σερρών ήταν η ανάληψη των καθηκόντων του Αντινομάρχη Τουριστικής & Πολιτιστικής Ανάπτυξης της Ν.Α. Σερρών, για το έτος 2009.

Κατά το έτος 2012, υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σερρών.

Είναι μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) από το 2016 έως και σήμερα .
Συμμετέχει στην Επιτροπή Διαχείρισης του LEADER της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών της περιόδου 2014 – 2020.

Είναι μέχρι και σήμερα Χοροδιδάσκαλος – χορευτής παραδοσιακών χορών επί 35ετία σε πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής (Εύξεινος Λέσχη Σερρών, Αμμουδιά, Λευκώνας, «Ακρίτες» Επταμύλων) και ασχολείται με χορούς και μουσική , ιδιαίτερα της περιοχής του Πόντου. Από το 2013 είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Επταμύλων «ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ» Ν. Σερρών.

Ζει μόνιμα στις Σέρρες και δραστηριοποιείται έντονα κοινωνικά και πολιτιστικά στο Νομό Σερρών.

Για τον Παύλο, η ανιδιοτελής συμμετοχή στα κοινά του τόπου μας είναι πλέον τρόπος ζωής.

Κοινοποίηση