Δ. Πουλτουρτζίδης: «Είμαι διατεθειμένος να δουλέψω σκληρά για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας»

Στην τελική… ευθεία των εκλογών μπαίνει και ο κ. Δημήτρης Πουλτουρτζίδης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό «Πράξεις για τη Μακεδονία» και επικεφαλής τον κ. Χρήστο Παπαστεργίου.

Ο κ. Πουλτουρτζίδης έδωσε συνέντευξη στο Infonews24 και μίλησε για τη μέχρι τώρα προεκλογική περίοδο, για τους στόχους του ίδιου και της παράταξής του, ενώ στέλνει και το δικό του μήνυμα στους ψηφοφόρους.

Ερ.: Κ. Πουλτουρτζίδη, τι ήταν αυτό που σας έπεισε να θέσετε υποψηφιότητα με τον Χρ. Παπαστεργίου;

Δ.Π.: Καταρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το βήμα που μου δίνετε μέσα από το infonews24 και παράλληλα να σας συγχαρώ για την πολλή ενδιαφέρουσα δουλειά που κάνετε.
Σχετικά με το ερώτημα τώρα. Αν και μόλις στα 35 μου χρόνια, είμαι ενεργός πολίτης (είτε συμμετέχοντας σε εκλογικές αναμετρήσεις, είτε όχι) πολλά χρόνια τώρα. Παράλληλα αγαπώ υπερβολικά τον τόπο μου, σε σημείο που κάποιος θα μπορούσε να με χαρακτηρίσει τοπικιστή. Βλέποντας λοιπόν, τον τόπο μας να έχει καταντήσει και επίσημα πλέον, ο φτωχότερος (!) Νομός της χώρας και άλλους νομούς με λιγότερες δυνατότητες, μέσα στην κρίση, να αναπτύσσονται και να προοδεύουν, δεν μπορούσα να μείνω αμέτοχος.

Ερ.: Πόσο παρεμβατική και αποτελεσματική μπορεί να είναι τελικά μία Περιφερειακή διοίκηση, με το πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης;

Δ.Π.: Ένα θέμα είναι αν η Περιφέρεια έχει αρκετές αρμοδιότητες ή όχι και ένα άλλο είναι τι κάνει με αυτές που όντως έχει. Για να φτάσουμε λοιπόν, να συζητήσουμε το πρώτο, πρέπει πρώτα να δούμε πως τα καταφέρνει με το δεύτερο.
Στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας είναι η διαχείριση του ΕΣΠΑ. Ο κ. Τζιτζικώστας βαυκαλίζεται ότι σε αυτόν το τομέα η Περιφέρειά μας είναι Πρωταθλήτρια. Σύμφωνα λοιπόν με τα δημόσια στοιχεία της ίδιας της Περιφέρειας, η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ στους τομείς της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας είναι 0% μόλις ένα χρόνο πριν από την λήξη του! Επίσης, δεν έχει γίνει κανένας σχεδιασμός για το επόμενο. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το INTERREG. Ένα χρόνο πριν από την λήξη του και βρίσκεται σε αδράνεια.
Στην Περιφέρεια ανήκει και μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου. Δεν νομίζω πως υπάρχει συμπολίτης μας που καταφέρνει να παραμείνει ήρεμος οδηγώντας στους δρόμους του Νομού Σερρών.
Το πρόβλημα των κουνουπιών. Το είχαμε ξεχάσει και το ξαναθυμηθήκαμε από τότε που έγινε ευθύνη της Περιφέρειας. Και θα μου επιτρέψετε μια πρόβλεψη : εξίσου έντονο και επικίνδυνο θα είναι και φέτος.
Να μιλήσουμε για την τουριστική προβολή του Νομού; Μόνο ως ανέκδοτο θα μπορούσαμε να το κάνουμε.
Αντιπλημμυρική προστασία. Κι αυτό ευθύνη της Περιφέρειας. Ωστόσο, σε κάθε βροχή τρέμει το φυλλοκάρδι των κατοίκων και των αγροτών των παραποτάμιων περιοχών.
Όπως βλέπουμε λοιπόν, η περιφέρεια έχει ήδη αρκετές και κρίσιμες αρμοδιότητες. Κρίσιμες και για την ανάπτυξη αλλά και για την καθημερινότητα.
Καταλαβαίνουμε πια, πως οι περιφερειακές εκλογές είναι εξίσου κρίσιμες με τις υπόλοιπες και την επιλογή μας σε αυτές την βρίσκουμε μπροστά μας.

Ερ.: Τι πιστεύετε ότι χρειάζεται στη δεδομένη συγκυρία η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας;

Δ.Π.: Ο ρόλος της Περιφέρειας πλέον είναι εξαιρετικά σημαντικός και απαιτεί από τους αιρετούς που την υπηρετούν εκτός από την θέληση, ορθή σκέψη και όραμα, να είναι αφοσιωμένοι και να είναι διατεθειμένοι να δουλέψουν σκληρά. Δεν χρειάζεται πολιτικούς που την θεωρούν «σκαλοπάτι» για την περαιτέρω ανέλιξή τους και μέσο για να πραγματοποιήσουν πολιτικές χάρες και να κάνουν δημόσιες σχέσεις. Δεν χρειάζεται Περιφερειάρχη που στο μέσον της θητείας του θα τον δούμε υποψήφιο αρχηγό κόμματος ή υπουργό.
Ο Χρήστος Παπαστεργίου είναι μια καθαρά αυτοδιοικητική επιλογή (εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης) και οποίο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι παρών ψυχή τε και σώματι σε όλη την διάρκεια της θητείας του.

Ερ.: Γιατί ο ψηφοφόρος να εμπιστευθεί με την ψήφο του τον Δ. Πουλτουρτζίδη;

Δ.Π.: Δεν μου είναι εύκολο να διαφημίζω ο ίδιος τον εαυτό μου. Δεν είναι κάτι που συνηθίζω άλλωστε. Οι συμπολίτες μου θα κρίνουν εάν μπορώ να τους εκπροσωπήσω στο περιφερειακό συμβούλιο. Αν με εμπιστεύονται ότι θα δουλέψω για τον τόπο μας και όχι για τον εαυτό μου. Αν πιστεύουν ότι οι γνώσεις, η θέληση και το όραμά μου θα είναι σημαντικά εφόδια για μια επιτυχημένη θητεία. Για να ξεκολλήσουμε από το τέλμα που μας έφερε η απερχόμενη διοίκηση.
Αν με αυτά τα κριτήρια αποτελέσω την επιλογή των συμπολιτών μου, θα είναι τεράστια τιμή για εμένα αλλά συνάμα και ευθύνη.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •