Θ. Δεδούσης: Δε προδώσαμε την εμπιστοσύνη των δημοτών και φανήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών τους

Μια εβδομάδα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις αυτοδιοκητικές εκλογές ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Εμμανουήλ Παππά Θεοφάνης Δεδούσης έκανε τον δικό του απολογισμό στο Infonews24.gr και αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του συνδυασμού “Μαζί συνεχίζουμε για τον Δήμο μας” αλλά και στις δικές του για την επόμενη θητεία στον Δήμο Εμμανουήλ Παππά.

Ερ: Κύριε Δεδούση για μια ακόμη φορά αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά και να είστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό “Μαζί συνεχίζουμε για τον Δήμο μας” με υποψήφιο δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά τον Δημήτρη Νότα. Γιατί με παράταξη του κύριου Νότα και πόσο σημαντικό είναι νέοι άνθρωποι να ασχολούνται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση; 
 
Θ.Δ: Κύριε Κώττα για κάποιον που ενδιαφέρεται για το τι συμβαίνει γύρω του και έχει άποψη για τα πράγματα, θεωρώ πως είναι καθήκον η ενασχόληση με τα κοινά και ιδιαίτερα για τους νεότερους. Έχοντας πλέον την πενταετή εμπειρία της συμμετοχής μου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Εμμανουήλ Παππά, θα ήμουν ασυνεπείς πρώτα απ’ όλα προς τον εαυτό μου και τα πιστεύω μου αν απείχα από αυτήν την εκλογική διαδικασία, αποφεύγοντας μάλιστα την αξιολόγηση των συνδημοτών για την ως τώρα παρουσία μου. Και φυσικά στέκομαι στο πλευρό του Δημήτρη Νότα, μένοντας πιστός σε όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συμπορευτήκαμε αυτά τα πέντε χρόνια και μαζί πετύχαμε πραγματικά σπουδαία πράγματα. 
 
Ερ: Πως κρίνεται το έργο της δημοτικής αρχής και θέλω να που πείτε αν ήταν μια επιτυχημένη θητεία
 
 
Θ.Δ: Διαπιστώνω καθημερινά πως η πλειοψηφία του κόσμου αντιλαμβάνεται σε ποια συγκυρία κληθήκαμε να διοικήσουμε τον Δήμο. Όντας μια νέα Δημοτική αρχή είχαμε να αντιμετωπίσουμε το βαθύτερο σημείο της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας. Το ασταθές πολιτικό κλίμα του δεύτερου εξαμήνου του 2014 και το πρώτο οκτάμηνο του 2015 με τις συνεχείς δεσμεύεις χρημάτων δημοσίων οργανισμών και τελικά το κλείσιμο των τραπεζών δημιούργησε ασφυκτικά πλαίσια για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Και όμως τα αποτελέσματα που παρήγαγε η Δημοτική μας αρχή είναι εντυπωσιακά. Ακόμη και σήμερα λίγες μέρες πριν τις εκλογές δεν παύουν να εγκρίνονται χρηματοδοτήσεις, με τελευταία αυτή για την επέκταση του Δημοτικού Σχολείου του Νέου Σουλίου, έργο προϋπολογισμού 1.740.000€ που θέσαμε ως προτεραιότητα για την μεγάλη μας Δημοτική Κοινότητα. 
 
Ερ: Αυτή την πενταετία είχατε το πόστο του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας και παράλληλα ασχοληθήκατε με το μείζον ζήτημα των αδέσποτων ζώων στο Δήμο σας. Θα χαρακτηρίζατε τα δύο αυτά πόστα εύκολα; Οι στόχοι που θέσατε έχουν επιτευχθεί; 
 
 
Θ.Δ: Από τον Μάρτιο του 2017 που ανέλαβα καθήκοντα αντιδημάρχου πολιτικής προστασίας, διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης προσπάθησα να αξιοποιήσω όσες παραστάσεις είχα από την επαγγελματική μου εμπειρία αλλά δεν δίστασα να ζητήσω και την βοήθεια ανθρώπων που γνώριζαν καλύτερα το αντικείμενο από εμένα. Ειδικά στον τομέα της πολιτικής προστασίας έχοντας αρκετές γνώσεις στον τομέα της ασφάλειας αλλά όχι σε τέτοιο επίπεδο που απαιτείται για έναν Δήμο, ήταν πολύτιμη η βοήθεια των υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Σερρών, της Τεχνικής μας Υπηρεσίας αλλά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.  

 
Σε ότι αφορά τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, ειλικρινά αισθανόμαστε περήφανοι που για πρώτη φορά ο Δήμος μας εφάρμοσε πρόγραμμα διαχείρισης και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχουμε μεγιστοποιήσει τις προσπάθειες μας. Όσο όμως και να αυξήσουμε τις σχετικές δαπάνες, όσο και να κινητοποιηθούμε ως Δήμος, όσο και να πιεστούν οι εθελοντές των φιλοζωικών σωματείων, δεν θα ανακουφιστεί η κατάσταση αν δεν αλλάξει η νοοτροπία των πολιτών και δεν εφαρμοστεί σκληρά η υπάρχουσα νομοθεσία. 
 
Ερ: Ποιες είναι οι προτεραιότητες του συνδυασμού σας και ποιες οι προτεραιότητες του Θεοφάνη Δεδούση για τη νέα δημαρχιακή θητεία”; 
 
 
Θ.Δ: Η ολοκλήρωση όλων αυτών των έργων που εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση τους και είτε υλοποιούνται ήδη, είτε αναμένουμε την έναρξη των σχετικών εργασιών. Καταλαβαίνει κανείς πως η υλοποίηση αυτών των έργων εκτός από τη βελτίωση των υποδομών μας, ανοίγει και έναν τεράστιο κύκλο εργασιών στα διοικητικά όρια του Δήμου μας δημιουργώντας και τις ανάλογες νέες θέσεις εργασίας. 
 
 
Προσωπικά θέτω ως προτεραιότητα την αξιοποίηση επενδυτικών ευκαιριών στον τομέα της ενέργειας για τις οποίες έχουμε ήδη προετοιμαστεί. Συγκεκριμένα έχουμε δύο μεγάλα σχέδια. Πρώτον, την επέκταση του δικτύου Μέσης Πίεσης Φυσικού Αερίου εντός των διοικητικών μας ορίων και την “Ενεργειακή Σύμπραξη” των θερμοκηπίων της Μονόβρυσης. Σχέδιο που αν τελεσφορήσει θα δημιουργήσει νέες προοπτικές για όλους στην περιοχή και όχι μόνο τους παραγωγούς της συγκεκριμένης Κοινότητας. Δεύτερον, την ενεργειακή αξιοποίηση του υδάτινου δυναμικού του Μενοικίου Όρους με την δημιουργία ενός μικρής κλίμακας υδροηλεκτρικού σταθμού, ένα έργο δηλαδή καθαρά “πράσινης” ενέργειας που θα επιφέρει επιπλέον οικονομικούς πόρους στον Δήμο μας. Ψηλά στις προτεραιότητες μας βρίσκονται επίσης, η πλήρης αξιοποίηση του Κωπηλατοδρομίου στο Πεθελινό και η περαιτέρω βελτίωση όλων των αθλητικών μας εγκαταστάσεων, η υποστήριξη του ΚΕΘΙΣ όπως και της Αερολέσχης Σερρών που δραστηριοποιείτε στα όρια του Δήμου μας. Τέλος η επέτειος των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 θα αποτελέσει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την προβολή του μεγαλύτερου Μακεδόνα της νεότερης ιστορίας, το όνομα του οποίο με τιμή φέρει ο Δήμο μας, του Εμμανουήλ Παππά.
 
Ερ: Τι θα απαντούσατε σε εκείνους που όντας απογοητευμένοι επιλέγουν να απέχουν από τη κάλπη και να μην ψηφίζουν; 
 
 
Θ.Δ: Πως έτσι επιτρέπουν στους άλλους να αποφασίσουν γι αυτούς χωρίς αυτούς. Η ψήφος είναι ένα δικαίωμα που στην ιστορία της ανθρωπότητας ελάχιστοι είχαν. Σήμερα λοιπόν που ζούμε σε μια εποχή που η ψήφος θεωρείται αυτονόητη είναι επικίνδυνο να απαξιώνεται. 
 
Ερ: Γιατί ο δημότης του Δήμου Εμμανουήλ Παππά να ψηφίσει τον συνδυασμό “Μαζί συνεχίζουμε για τον Δήμο μας” και γιατί να βάλει σταυρό στον Θεοφάνη Δεδούση; 
 
 
Θ.Δ: Τον Μάιο του 2014 οι συνδημότες μας εμπιστεύτηκαν τον Δημήτρη Νότα και εμάς ως συνεργάτες του για να διαχειριστούμε τη διοίκηση του Δήμου βλέποντας σε εμάς τους εκπροσώπους της νέα γενιάς. Θεωρώ πως αυτή την εμπιστοσύνη δεν την προδώσαμε και πως φανήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών τους. Σήμερα ο συνδυασμός μας έχει προσθέσει στις τάξεις του ακόμα περισσότερους εκπροσώπους αυτής της γενιάς, ανθρώπους στις πιο παραγωγικές ηλικίες, με εξαιρετική παρουσία στην τοπική μας κοινωνία που αν τους δοθεί η ευκαιρία είμαι σίγουρος πως θα βάλουν και αυτοί τη δική τους υπογραφή για έναν καλύτερο Δήμο Εμμανουήλ Παππά.

 
Προσωπικά μετά από την πρώτη μου θητεία, ζητώ να κριθώ από τους συνδημότες μου για την παρουσία μου στο Δημοτικό συμβούλιο, εκεί όπου πάντα αποφάσιζα με την κρίση μου, με απόλυτη ειλικρίνεια, ακόμα και στις πιο δύσκολες επιλογές, ακόμη μάλιστα και όταν η άποψη μου ακουγόταν δυσάρεστη στα αυτιά των συνδημοτών μου. Με αυτοπεποίθηση λοιπόν ζητώ την αξιολόγηση τους για την στάση μου έως τώρα και ευελπιστώ στην ανανέωση της εμπιστοσύνη τους. 

Κοινοποίηση