Ιορ. Ξανθόπουλος: «Θα τιμήσω στο έπακρο την εμπιστοσύνη των Σερραίων»

Ο Ιορδάνης Ξανθόπουλος είναι από τους πιο γνωστούς Σερραίους δημοσιογράφους, που διακρίνεται για το ήθος και την αντικειμενικότητά του.

Ο κ. Ξανθόπουλος αυτή τη φορά επέλεξε να ακολουθήσει άλλο «δρόμο». Αυτόν του υποψηφίου. Έτσι, λοιπόν, διεκδικεί την ψήφο ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «ΣΕΡΡ.Α.Σ.» του κ. Στέφανου Φωτιάδη.

Ο κ. Ξανθόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη στο Infonews24 και μίλησε για την προεκλογική περίοδο, τους στόχους του και φυσικά έστειλε το δικό του μήνυμα στους ψηφοφόρους.

Ερ.: Κ. Ξανθόπουλε, αποφασίσατε να ακολουθήσετε τα «μονοπάτια» της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πως βλέπετε να κυλά ο προεκλογικός αγώνας;

Ιορ.Ξ.: Ως ενεργός πολίτης, ως άνθρωπος και ως Δημοσιογράφος, φιλοδοξώ να βάλω το λιθαράκι μου στη βελτίωση της ζωής των Σερραίων πολιτών. Διαθέτω πολύχρονη πείρα στα ρεπορτάζ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (κι όχι μόνο) και θα συμπληρώσω ότι ο Δημοσιογράφος, επειδή από τα πρώτα του βήματα παρακολουθεί και καταγράφει τα γεγονότα στο Δήμο, στην Περιφέρεια, στις Κοινότητες διαμορφώνει μια πληρέστερη άποψη γύρω από τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έτσι, θεωρώ ότι η συμβολή μου στη Διοίκηση θα αλλάξει «πράγματα», θα προσθέσει μια πινελιά διαφορετική στην εικόνα της αυτοδιοίκησης, θα δώσει ερεθίσματα για τη λύση προβλημάτων. Κοντεύουμε στην επίμαχη Κυριακή της κάλπης, ο αγώνας εξελίσσεται ομαλά και ευτυχώς κρατείται από όλους ο ποθητός «πολιτικός πολιτισμός».

Ερ.: Τι ήταν αυτό που σας έκανε να πείτε το «ναι» στην πρόταση του Στ. Φωτιάδη;

Ιορ.Ξ.: Επειδή το πρόγραμμα του Στέφανου Φωτιάδη έχει τα χαρακτηριστικά του Δήμου που ονειρεύομαι κι εγώ για τους Σερραίους κι επειδή η δυναμική του ανδρός αγγίζει και τα δικά μου οράματα, συντάσσομαι με το σύνολο των υποψηφίων του και διεκδικώ μια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών.

Ερ.: Τι είναι αυτό που πιστεύετε ότι χρειάζεται ο Δήμος Σερρών σήμερα;

Ιορ.Ξ.: Ο Δήμος Σερρών χρειάζεται τον «εγγυητή» για το νοικοκύρεμα των υπηρεσιών, τη Δημοτική Αρχή που θα βελτιώσει τις συνθήκες στην καθαριότητα, στο κυκλοφοριακό, στην τακτοποίηση των οικονομικών χρεών. Το δίχως άλλο, ο Στέφανος Φωτιάδης χαράζει καινοτόμες δράσεις αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών με δρόμους, πάρκα, πεζοδρομήσεις, πράσινο, αναπλάσεις πλατειών. Με σεβασμό στην ιστορία του τόπου και με προτεραιότητα στον πεζό, στα παιδιά, στους ηλικιωμένους, στα ΑμεΑ, θέτει τα εχέγγυα για μία ανθρώπινη πόλη και ένα ελπιδοφόρο Δήμο. Είμαστε ως παράταξη ανοιχτοί στις προκλήσεις της εποχής και υποσχόμαστε την προαγωγή της δυναμικής του τόπου μέσα από προγράμματα και δράσεις της ΕΕ. Η εμπειρία του επικεφαλής θέτει τα θεμέλια, το όραμά του δίνει την προοπτική, η δυναμικότητά του εγγυάται την πραγμάτωση του προγράμματός του και με τη θετική ψήφο των Σερραίων δημοτών, η απογείωση από τη μιζέρια και τα προβλήματα ξεκινά.

Ερ.: Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε προς τους ψηφοφόρους;

Ιορ.Ξ.: Θεωρώ ότι η πόλη μας είναι το «μεγάλο σπίτι μας» κι επειδή η ανησυχία μου για τα «κακώς κείμενα» είναι διαρκής και έντονη, αποφάσισα να συμμετάσχω στην επικείμενη εκλογική διαδικασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δεν είμαι πολιτικός, ούτε έχω βλέψεις πέραν του Δήμου Σερρών. Βασίζομαι στη διερευνητική ματιά μου, που πίσω από το «λάθος» και το «άσχημο», βλέπω το «σωστό» να βοηθώ να διορθωθούν όσα περισσότερα γίνεται. Ζητώ την ψήφο προτίμησης από τους αγαπητούς συμπολίτες και τους δηλώνω κατηγορηματικά ότι θα τιμήσω στο έπακρο την εμπιστοσύνη τους.

Κοινοποίηση