ΚΚΕ Σερρών: Άμεση καταγραφή των ζημιών και 100% αποζημίωση των αγροτών

Την άμεση καταγραφή όλων των ζημιών, τις καταστροφές που υπέστησαν οι αγροτικές καλλιέργειες στις Σέρρες, την άμεση αποκατάσταση, την αποζημίωση των πληγέντων στο 100% των ζημιών και να προχωρήσει άμεσα ο σχεδιασμός, οι διαδικασίες και τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας ζητά η Τοπική Οργάνωση του ΚΚΕ Σερρών σε δελτίο τύπου που απέστειλε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης των Σερρών.

Τα μέλη του ΚΚΕ Σερρών μεταξύ των παραπάνω αναφέρουν:

“Η έντονη βροχόπτωση του Σαββατοκύριακου, που συνοδεύτηκε με χαλάζι κατέστρεψε μεγάλο μέρος της αναμενόμενης παραγωγής σε βαμβάκι, καλαμπόκι, ντομάτας και άλλων αγροτικών προϊόντων. Μεγάλες οι καταστροφές σε όλη την περιοχή των Σερρών, σχεδόν σε όλη την κλίμακα του Νομού (Δ.Ε Κ. Μητρούση, Δ.Ε Αλιστράτης, Δ.Ε Ν. Ζίχνης).

Οι ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής του ΣΥΡΙΖΑ όπως και της Τοπικής Διοίκησης είναι εγκληματικές, διότι η πολιτική τους ταυτίζεται με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απαγορεύει την κατασκευή υποδομών και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας ως μη επιλέξιμα. Ενώ από τη μια μεριά με διαδικασίες fast track αδειοδοτούνται και χρηματοδοτούνται έργα που αποφέρουν τεράστια κέρδη σε επιχειρηματικούς ομίλους, από την άλλη μεριά, έργα που προστατεύουν τη ζωή και την ασφάλεια των εργαζόμενων, αγροτών, μικρών επαγγελματιών βρίσκονται στα αζήτητα της πολιτικής τους. Έργα δηλαδή που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών οικογενειών, που έπρεπε να βρίσκονται σε προτεραιότητα, δεν επιλέγονται γιατί δεν ανταποκρίνονται στην πολιτική της ανταποδοτικότητας και της ανταγωνιστικότητας και δεν αποφέρουν κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που διαφημίζουν και για την οποία με θράσος πανηγύριζε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την πλήρη στρατηγική συμφωνία της Ν.Δ. Μια ανάπτυξη που θυσιάζει στο βωμό των ματωμένων πλεονασμάτων τις λαϊκές ανάγκες. Ξέρουμε τι θα επακολουθήσει!

Μετά τις καταστροφές έρχονται οι δικαιολογίες ότι για τις ζημιές φταίνε τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Και οι κοκορομαχίες ανάμεσα στα αστικά κόμματα με σκοπό να “βγάλουν από το κάδρο” τον πραγματικό υπεύθυνο που δεν είναι άλλος από την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ, κυβερνήσεων προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης δηλαδή. Έντονα καιρικά φαινόμενα υπήρχαν και θα υπάρχουν.

Η πολιτική τους όμως είναι που τα κάνει καταστροφικά και θεομηνίες. Γιατί αν πραγματικά νοιάζονταν για την προστασία και ασφάλεια των λαϊκών στρωμάτων, θα υπήρχε σχεδιασμός για την κατασκευή αντιπλημμυρικών, αντισεισμικών, αντιπυρικών έργων. Τέτοιου είδους φθηνές δικαιολογίες όμως δεν ξεπλένουν ούτε τις ευθύνες της κυβέρνησης, τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων, ούτε των τοπικών εκπροσώπων τους σε Περιφέρεια και δήμους.

Το ΚΚΕ και με παρεμβάσεις στη Βουλή και με τους εκπροσώπους του στην Τοπική Διοίκηση πολλές φορές έθεσε το ζήτημα κατασκευής τέτοιων έργων και στο νομό μας. Δυστυχώς όμως αυτές οι προτάσεις αντιμετωπίστηκαν και αντιμετωπίζονται διαχρονικά ως γραφικές από τις διοικήσεις των δήμων της περιοχής μας.

Απαιτούμε άμεσα:

§ Να καταγραφούν άμεσα όλες οι ζημιές και οι καταστροφές.

§ Να υπάρξει άμεση αποκατάσταση.

§ Να αποζημιωθούν οι πληγέντες στο 100% των ζημιών.

§ Να προχωρήσει άμεσα ο σχεδιασμός, οι διαδικασίες και τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Καλούμε το λαό να μη δεχτεί ότι αυτή είναι η ζωή που του αξίζει, να συγκεντρώσει δυνάμεις για τη λαϊκή αντεπίθεση και ένα δρόμο ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρό του τον άνθρωπο και την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Ταυτόχρονα να τιμωρήσει τους υπεύθυνους που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Στις εκλογές της 7ης Ιούλη να δυναμώσει την φωνή του, να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ.”

Κοινοποίηση